oh onsdag!

idag har jag vaknat tidigt, insett att jag är så gott som ledig från skola i över en vecka, läst artiklarna jag ska opponera på, fixat mig, gått på kolsyra-möte, fikat på kåren bara för att det var ROLANDS SISTA DAG (åh, som han kommer saknas!), kuskat runt på backcity (ja, det heter ju så) med sara, köpt massa billiga saker på två av stans bästa affärer, kämpat hem på cykeln, ätit billig soppa som var god, diskat bort mitt diskberg, försökt sova en stund trots att jag insåg att jag inte var trött, äntligen fått i mitt lysrör, bättrat på mascaran och nu har jag åtta minuter att fördriva innan vi ska samlas utanför för att knalla ner på stan och äta thai. rätt bra dag kan man säga! oh happy day!

konstverket i den tekniska reproduktionens tidsålder

det kan vara så att jag är korkad. i alla fall så känner jag mig mer korkad än jag gjort någonsin tidigare. medieteori är fan ingen kakbit.

"omvandlingen av överbyggnaden som går långsammare än omvandlingen av av underbyggnaden har behövt mer än ett halvt sekel flr att förändringen av produktionsbetingelserna skulle slå igenom på alla kulturområden. i vilken form detta skedde kan man först nu redogöra för. det är berättigat att ställa vissa prognostiska krav på dessa redogörelser. men det krävs inte teser om proletariatets konst efter maktlvertagandet - för att inte tala om det klasslösa samhällets konst - utan snarare teser om konstens utvecklingstendenser under nuvarande produktionsbetingelser. här gör dialektiken inte mindre gällande i överbyggnaden än i ekonomin. därför vore det fel att underskatta den ideologiska slagkraften i sådana teser."

i rest my case.

sunday bloody sunday

mina händer skakar sådär okontrollerat som de kan göra när man är väldigt nervös, ledsen eller har ätit dåligt. inget stämmer in på mig. tror jag. därför är det lite lätt obehagligt att svaja över tangenterna med darriga fingrar. jag härleder de flesta krämporna till eventuell järnbrist just nu, eftersom jag är så dålig på att ta de där järntabletterna jag blev tilldelad. dock tror jag inte att det är fallet. jag vet inte om jag vågar säga att det kan ha med min motivationsnivå att göra utan att riskera att få en smäll. omotivation är höstens mest utslitna ord men ändå det som stämmer bäst in på mig och hur jag känner mig. imorgon ska jag ha en artikel om en fotbollstjej färdig och jag har fortfarande ingen aning om vilken tråd jag ska dra i för att ro det hela i hamn. jag blir arg på att jag inte kunde få göra nåt jag verkligen känner intresse för och även fast jag intalar mig själv att det är bra med utmaningar känns det inte ljusare.
igår jobbade jag på kåren. gladeligen tackade jag ja på torsdagen och intalade mig själv att det skulle bli kul att servera öl och blanda drinkar. igår ångrade jag mig bittert. årets märkligaste musikgenre och natrufilm i närbild, lägg till en skara på knappa femtio personer och några tappra själar som dansade så jag inte kunde låta bli att höja på ögonbrynen (jag bruuukar inte vara så fördomsfull!) så har ni min kväll. mitt trötthet var påtaglig till den grad att jag satt på bargolvet och nästan somnade till det elektroniska blip-blopandet. det var en jäkla tur att jag fick en timme extra imorse, som belöning.
på fredag är det halloween och jag har nog aldrig känt mig så opepp inför en fest. en del av mig säger att jag hellre åker hem till luleå redan på fredagkvällen, en annan att jag borde "passa på" när det är min sista halloween-kår i piteå. jag vet inte.. jag känner mig osugen på att klä ut mig, osugen på att dricka alkohol och osugen på att behöva åka till luleå i lördagsottan efter alldeles för få timmar sömn. nåväl, än är det flera dagar kvar till dess och jag hinner säkert ändra mig både en och två gånger. nu ska jag hoppa i duschen och leta lite motivation till att intervjua den snälla fotbollstjejen som ställer upp när allt annat skitit sig.

femtiotalet är bra för sinnet

det har varit en helt galet bra kväll! jack rabbit slim's likamed 50-tals klubb på kåren. jag har klätt mig i klänning, röda farligt höga lackklackar och sminkat kråksparkar och rött läppstift. jag har åkt raggarbil gånger tre (två anrika gamla veteranare och en sportbil från nittioåtta som drog på härligt fort på sundsgatan) och dansat sönder mina ömma tår till rockabilly-bandet suncats. jag har druckit milkshake-drinkar och tuggat popcorn och tänkt att det här är fem stjärnor till upplevelseettorna. som sagt, en helt galet bra kväll. dessutom är mitt hår inte längre blond, utan svart och blått, också helt galet bra. nu ska jag bre en macka och låtsas att det inte väsnas som det gör i mitt trapphus, sen blir det nanna kudde för hela slanten. shake, rattle and roll!

sömnlös hemmafru

klockan är bara nästan tio i fyra på morgonen och jag har precis diskat bort mitt berg med disk, blandat äppeljuice jag ämnar dricka till frukost och letat fram mina gamla balhandskar. jag ska strax försöka packa lite smink inför morgondagens (dagens!) fest och fundera på vad jag ska ha på mig när det blir dags att klä sig för dagens äventyr. hade det inte varit för att 1. en dammsugare låter så jävulskt och 2. min dammsugarslang har pajat hade jag dragit några vändor över hallmattorna. svårt att sova, någon?

idag är det ingen hit att vara anna

idag har varit en rätt värdelös dag. den började med att jag väckte mig själv onödigt tidigt med hjälp av alarmet jag ställt onödigt tidigt. självklart rubbade det hela min sömn och jag drömde konstigt vilket gjorde det otroligt jobbigt att vakna när det var dags att stiga upp på riktigt. jag la the finishing touches på trombon-texten som jag ändå inte blev nöjd med och begav mig till ett kolsyra-möte som var like the good old days. kåren och fika vid ett-tiden var dagens kanske enda höjdpunkt (om man räknar bort den nya björn gustavsson-videon som jag hittade imorse) för när jag sen satte mig vid en dator för att researcha inför min bryggargatan-artikel fick jag veta att mina tilltänkta intervjupersoner antagligen inte har tid att träffa mig för det hade så, så, sååå fullt upp. där föll min idé. och direkt rasade jag ytterligare några steg på motivationsstegen. trots att ulrika var hur gullig som helst och kom med back up-idé efter back up-idé kände jag inget sug alls. min "jag skiter i det"-mentalitet är på topp och jag ooorkar inte engagera mig trots att jag vet att jag måste. när jag gav upp och gick hem lagade jag den här terminens godaste mat (kyckling med fetaost och pesto och klyftpotatis), men sen bråkade jag med sabina om en skitsak så maten smakade inte riktigt så gott som den hade gjort annars. nu ska jag nog hoppa ner i ett bad med min kvarvarande halva happy pill sen ska jag koka kaffe och reda ut mina artikeldilemman. önska mig lycka till, för det lär behövas. i massor.

i've got no party to go to

det är ett jävla liv ute i trapphuset. redan när jag närmade mig huset efter taco+idol (evelina är bäst!) hos sara förstod jag att det var fest utan dess like. jag släpade bort mattan som höll uppe dörren för att minimera chansen till mer håll-i-gång men jag hörde nyss ett högt skrik utanför följt av skrik i trappuppgången så jag gissar att de tog sig in ändå. det bådar inte gott inför min sömn som borde infinna sig snart. för imorgon väntar luleå med töserna. shopping och fest på lulekåren står på schemat. jag är attans pepp faktiskt. igår fick jag ett IAY OEJT! och därmed ser det ut som att mitt kent-sällskap är kirrat. jag pratade med en emma som blev så glad över att jag skulle komma ner att hon nästan glömde hur högt hon värderar sina lektioner och det gjorde mig bara ännu mer förväntansfull på den där stockholmsveckan. jag gör små planer i mitt huvud som bara blir fler och fler för varje dag och jag till och med se hur mycket lättare den här hösten kommer att bli bara jag bestämmer mig. antar att det är mitt problem på flera plan, att bestämma mig och få tummen ur. men det ska jag ta tag i. nån dag. nu ska jag sluta skriva osammanhängande, proppa i öronproppar, slänga mig i sängen och ladda för morgondagen. g'night!

segstartad torsdag

jag vaknade med huvudvärk efter alldeles för många timmar sömn, men insåg att det inte var nån ide att sova mer, så jag steg upp och sorterade tvätt. nu snurrar alla mina fyra maskiner i varsin torktumlare och jag funderar på om jag borde ta tag i allt det där jag sa att jag skulle göra idag. hursomhelst, tills dess anammar jag saras fria ord och gör något meningslöst i några minuter.

Ta närmaste bok och slå upp sidan 133, rad 7 vad står där?
"ilanos, en Agramont, en Ramada. Eller, nåt liknade, jag såg.." (hejbaberiba av gunnar a hellström)

Sträck ut din vänstra arm så långt du kan, vad rör du vid?
vägg typ direkt.

Vad var det senaste du såg på tv?
middagstipset på tv4 morgon.

Utan att se efter gissa vad klockan är:
elva fyrtiotvå.
rätt svar: elva fyrtiosex.

Bortsett från datorn, vad hör du just nu?
kent - columbus.

När var du senast utomhus och vad gjorde du då?
för en halvtimme sen, gick från tvättstugan.

Vad tittade du på innan du började svara på den här?
youtube:ade en låt jag blev påmind om igår.

Vad har du på dig?
svarta mjukisbyxor och grå munkjacka.
 
Drömde du om någonting inatt?
jag drömde, men minns inte vad.

När skrattade du senast?

när jag såg den lilla, lilla bilden på nya roland och roland.

Vad finns på väggarna i rummet där du är nu?
en spegel och en tavla med foton.


Vilken var den senaste filmen du såg?
såg ytterst lite wedding singer igår. hel film: the prusiut of happiness med ewy när jag var i luleå förrförra helgen.

Om du nu blev multimiljonär, vad skulle du köpa?
typ alla fina lägenheter jag såg i dn bostad igår. och så skulle jag shoppa mig redlös.

Berätta något om dig som folk inte visste
jag älskar att få småsaker gratis, typ prov på hudkrämer i tidningar osv.

Om du kunde förändra en sak i världen, utan att ta hänsyn till politik och skuldkänslor, vad skulle de vara?
jag skulle nog ge mig själv de bästa möjliga förutsättningarna. men såhär öppet i bloggen skulle jag nog dra till med nåt i fröken sverige-stil.

Tycker du om att dansa?
jo. jag freestajlar när jag är full. och om jag får en stängd dörr på typ gymmet kan jag tom dansa nykter.

Vad tycker du om Geogre Bush?
usch för bush.

Vad skulle dina barn heta, pojke respektive flicka?
om jag får barn så har jag både pojk- och flicknamn kirrat. men jag passar mig för stöldrisken.

Vad vill du att Gud ska säga när du kommer till pärleporten?
ehm.. välkommen?

Vilka fyra personer vill du ska svara på de här frågorna?
jag vill inte ens spekulera om det är fyra personer som läser, så: avgör själv.


fyra och en halv deciliter blod

idag när jag satt på blodgivarcentralen och väntade på min tur visades en intervju malou von sivers gjort med gregory david roberts, australiensisk författare. jag hann lyssna ganska länge på när han berättade om sitt minst sagt spektakulara liv men det jag fastnade på mest var när han berättade om ett rån han gjorde i slutet på sjuttiotalet. hans första kriminella handling var att råna en bank med en leksakspistol. för det fick han ett fängelsestraff på 23 år. tjugotre år.
igår förkunnades stureplansprofilernas dom. fyra år för grov våldtäkt. fyra ynkliga jävla år för att ha pajat en kvinnas liv. hennes vilja att gå ensam, kanske hennes vilja att festa, hennes lust till sex.. gregory david roberts fick nitton år mer för att tvinga sig till pengar på en bank. missförstå mig rätt, jag menar inte att den stackars bankpersonalen inte lidit. jag vill bara sätta saker i ett perspektiv. fyra år till killarna som inte fattade att de våldtog. det är i och för sig ett straff. men det är fan mer ett hån.

en annan sak som fick mig att reagera idag var när blodgivarsköterskan skulle gå igenom mitt hälsoformulär. hon frågade om något speciellt hänt sen jag lämnade blod sist, någon sjukdom, läkarbesök, medicin? någon ny pojkvän? en del av mig gör mig förbannad på att inte sjukvårdspersonal har som policy att ställa frågorna på ett mer könsneutralt sätt. men den andra delen hade inte hjärta att rätta den där pitego'a sjuksköterskan som log varmt mot mig.

let's leave

imorse var det segstartat och trots att klockan nästan var halv ett när jag gick hemifrån kändes det som tidig morgon. regntung luft och allt var bara grått, grått, grått. handledning med ulrika ledde till en handfull bra ideer och nu behöver jag bara BESTÄMMA mig. ulrika såg min omotivation och sa att hon ville se mig göra något jag verkligen brinner för. det skulle jag också vilja. efter alla handledningar var avklarade knallade jag och sara ner till stan för lite bill&bull-kvalitetstid. det var längesen och jag har saknat det. efter storlatte och fika-fika på roasters kan man säga att ordning återigen var skapad. jag kom på världens bästa plan som skulle innebära en hel veckas sthlm i november och jag antar att jag inte ens behöver säga hur excited jag är. hoppas nu bara det går vägen.
på lördag verkar det bli studentfest a la luleå. det skulle vara riktigt roligt. bloms b&b har sagt ja och pre-partyt står kristian för, ready, set och bara go kvar kan man säga. nu är klockan knappt tio men jag är trött till tusen. imorgon väntar blodgivningsmorgon så det är väl inget annat kvar än att hoppa i säng, godnatt mina vänner!


it feels like sunday

igår satt jag och jocke på skolan i fyra timmar för att knyta ihop de sista trådarna i vår rapport. vi försökte även sammanställa en presentation, och att säga att den blev knapphändig är nästan att ta i. som en skänk från ovan plingade min telefon en stund efter att jag kommit hem och ett sms berättade att lektionen var inställd. skönt att slippa gå upp med något som inte känns säkert men jobbigt att behöva vänta i tio dagar till innan man blir av med det. jag hade hopp om att göra nåt roligt av dagen men kom liksom inte längre än tv, dator och skönlitteratur innan det var dags för träning med fanny. styrkemix som var betydligt jobbigare än tidigare (fem centimeter på lådan gör en hel del) och sen var det hem till varma mackor och csi. när klockan närmat sig halv elva ringde kristian och bjöd in sig själv på te, kanske dagens bästa initiativ. vi diskuterade gayvärlden, skolan och massa annat innan han knallade över till huset brevid för en liten stund sen. egentligen borde jag väl sova nu för att ta mig upp i vettig tid imorgon men ett halvt la ink avsnitt väntar innan jag har ro att lägga huvudet på kudden. igår fick jag sms från ett håll jag inte väntat mig med innehåll jag inte väntat mig. jag hade svårt att veta hur jag skulle tolka och ta det, men antar att jag har fått förklaring till det hela idag. det är konstigt alltihop och jag undrar om det någonsin kommer bli något annat än det, om det alls får chansen. imorgon ska jag presentera ideer till genreartiklar. som jag inte har än. dessutom tänkte jag hinna med tvättstugan och en riktigt rensa tankarna-promenad. men hur det blir med allt det där återstår att se imorgon. nu ska jag vila ögonen på kat ett tag till, godnatt!

early bird

igår var det skitbra alldeles fantastiskt jättekul nästan hela kvällen. av en och två anledningar blev det inte riktigt som det var planerat. men jag är nöjd ändå. jag ska berätta sen, skulle bara dokumentera det faktum att jag är upp och pigg innan klockan är åtta en dagen efter-dag. ingen trötthet eller bakfylla i sikte. bara sömnlöshet. mycket märkligt. förresten föll den första snön igår, nu är det vitt och fint och jag ler lite inombords.

it's because i can spell confusion with a 'k'

image92

something corporate - konstantine

i can't imagine all the people that you know
and the places that you go
when the lights are turned down low
and i don't understand all the things you've seen
but i'm slipping in between
you and your big dreams
it's always you, in my big dreams

and you tell me that it's over
wake up lying in a patch of four leaf clovers
and your restless, and i'm naked
you've gotta get out
you can't stand to see me shakin'
no, could you let me go? 
i didn't think so

and you don't wanna be here in the future
so you say the present's just a pleasant
interruption to the past
and you don't wanna look much closer
cause you're afraid to find out all this hope
you had sent into the sky, by now, had, crashed
and it did because of me

and then you bring me home
afraid to find out that you're alone, oh
and i'm sleeping in your living room
but we don't have much room to live

and i had dreams, in them i learned to play guitar
maybe cross the country, become a rock star
and there was hope in me that i could take you there
but damn it, you're so young
well i don't think i care
and if i hurt you, then i'm sorry
please don't think that this was easy

and then you bring me home
cause we both know what it's like to be alone, oh
and i'm dreaming in your living room
but we don't have much room to live

and konstantine is walking down the stairs
doesn't she look good standing in her underwear?
and i was thinking, what i was thinking
we've been drinking and it doesn't get me anywhere

my konstantine came walking down the stairs
and all that i could do was touch her long, blonde hair
and i've been thinkin', it hurts me thinking
that these nights when we were drinking
no they never got us anywhere, no

this is because i can spell confusion with a 'k'
and i can like it
it's to dying in another's arms
and why i had to try it
it's to jimmy eat world
and those nights in my car
when the first star you see
may not be a star
i'm not your star
isn't that what you said
what you thought this song meant

and if this is what it takes
just to lie with my mistakes
and live with what i did to you
all the hell i put you through 
i always catch the clock
it's 11:11, and now you wanna talk
it's not hard to dream
you'll always be my konstantine

my konstantine
they'll never hurt you like i do
no they'll never hurt you like i do
no, no, no, no, no, no, no, no

this is to a girl
who got into my head
with all the pretty things she did
hey, you know
you keep me up in bed

this is to a girl
who got into my head
with all these fucked up things i did
hey, maybe, baby
you could keep me up in bed

my konstantine
you spin around me like a dream
we played out on this movie screen
and i said
did you know i missed you?
did you know i missed you?
did you know i missed you?
did you know i missed you?
did you know i miss you?
did you know i miss you?
did you know i miss you?
i miss you

and then you bring me home
and we go to sleep
but this time not alone
and i know, and you'll kiss me in your living room 
i know, i know you miss me in your living room
cause these nights i think
maybe that i miss you in my living room

but we don't have much room 
i said does anybody need that room
because we all need a little more room
to live

my konstantinekonstantine är kanske den låten som betytt mest för mig. någonsin.

i tvättstugan blir jag en grinig kärring

alltså, tvättstugan. jag vet inte om det finns så många ställen som gör mig irriterad på samma sätt som jag blir i tvättstugan. eller, egentligen är det ju inte själva tvättstugans fel, utan de personer som nyttjar den. idag när jag knallade ner till min bokade grovtvättmaskin för att tvätta mammas matta stod två personer och lassade in tvätt i två maskiner, de tvättade alltså tillsammans. när jag kom ner drygt en timme senare för att torka den stackars mattan snurrade inga tvättmaskiner, ingen hade alltså tvättat förutom det där paret. (märk väl att ALLA maskiner ändå var BOKADE!) ändå var BÅDA torkskåpen upptagna. i det ena hängde ett påslakan, ett örngott och en diskhandduk, i det andra hängde två linnen, en t-shirt och en munkjacka. dessutom var det tvätt i tre små torktumlare OCH i MIN stora torktumlare. jag funderar då 1. vill man inte torka kläder med det man sover i/torkar disk med? och 2. tänker man på NÅGON ANNAN ÄN SIG SJÄLV? eller tror man att alla andras tvätt är torr redan när tvättprogrammet är färdigt? jag blev så arg! funderade ett tag på hur jag skulle kunna hänga upp tvätten på bästa sätt hemma i lägenheten och gick sedan ut för att försöka boka en till tid (vilket givetvis inte GICK eftersom folk bokar tider hejvilt utan att nyttja dem) innan jag förstod att det bara var att knöla in mattan tillsammans med nåt annat i ett torkskåp (det var ju liksom inte så att det inte fanns PLATS). jag hängde mattan tillsammans med kläderna som skulle bäras på kroppen. bara för att.

trevliga torsdag

malle och malin stannade i stan en sväng på sin väg upp till luleå. det blev lunch på wayne's innan malin drog vidare och jag vallade malle på stan. det provades massa byxor för malles del och jag lyckades inhandla både en väska på carlings och ett halsband på gina. när klockan hade närmat sig fyra och vi hade köpt varsitt rosa band på apoteket drog även malle vidare och jag trampade hem. imorgon ska nico fota mig och lillebror till något som kommer bli alldeles storslaget. sen puttrar vi mot luleå som i helgen ska bjuda på familjemiddag, bio, jobb och förhoppningsvis ewy-häng. jag ska känna mig hemma i nya huset (kommer nog föralltid heta nya huset när jag pratar om det) och låtsas att det är min komma bort.-helg som jag behöver.. dessutom ska jag fantisera om vad jag ska göra med alla fina slantar jag lyckas skrapa ihop med mina monsterpass.
btw, youtube är som bekant en av mina bästa vänner, idag fick jag ännu ett
gåshudsmoment. fan, jag kan bli arg på alla dessa människor som är så jäkla talanted.

tidsfördriv

Inledande
01. Ditt namn: iris anna-karin blom.
02. Din ålder: tjugotre år ung.
03. Födelsedag: tionde maj.
04. Syskon: en lillebror och en storasyster och en lillasyster på sidan av.
05. Hårfärg: askblondish.
06. Ögonfärg: militärgröna.
07. Skostorlek: 37.

Förhållanden
01. Vem är din bästa vän? jag har mer än en.
02. Har du en pojkvän/flickvän? nej.
03. Hur länge har ni varit ihop? -
04. Hur långt var ditt längsta förhållande? definitionsfråga.
05. Vem kysste du senast? hm, det var nog när det skulle tas ledning i nån hångeltävling, haha.

Grejer
01. Var shoppar du helst? skor! t-shirts och trosor.
02. Har du några tatueringar eller piercings? piercing: ja. tatuering: inte än.
03. Hur många skor har du? i skohyllan stårtjugotvå par. men det finns mååånga fler. 
04. Hur många par byxor har du? många, men rätt få används frekvent.
05. Har du några smycken som kostat över 1000 kronor? tror inte det.

Favoriter
01. Färg? grönt, rött, lila, vitt (men det är ju inte en färg! :P).
02. Mat? quinoasallad, kycklingrätter, spenatpaj.
03. Killnamn? jag har ett tilltänkt om jag går och skaffar barn, men det låter jag bli att outa. 
04. Tjejnamn? dito.
05. Ämne i skolan? under grundskolan var det svenska och engelska, nu är det lite svårare att svara på. 
06. Klädesplagg? hemma: myskläder. bland folk: jeans. 
07. Sport? basket och friidrott.
08. Musik? just nu: lasse, lasse, lasse!
09. Fras/mening/uttryck? hej bara! 
10. Raggningsreplik? raggningsrepliker är för töntar. 

Har du någonsin...
01. Snusat? jao.
02. Rökt? jao.
03. Hoppat bungee jump? yes, två gånger. taupo, nya zeeland och luleåkalaset 2005. gör gärna om det!
04. Brutit mot lagen? kört för fort, gått mot röd gubbe.. criminallight.
05. Fått dig själv att kräkas? jao.
06. Nakenbadat? oh yes. 
07. Varit kär? jajomen.
08. Börjat gråta för att få som du vill? haha. probably. 

Extra
01. Tar du droger? nej.
02. Vad använder du för shampoo? tigi catwalk - fashionista shampoo safe for color.
03. Vad är du mest rädd för? ensamhet.
04. Vad lyssnar du på just nu? winnerbäck - daugava. 
05. Vilken bil skulle du vilja ha? en bubbla från sjuttotalet. 
06. Vem fick du senast sms av? min chef.
07. Var vill du gifta dig? jag vet inte. 
08. Hur många msn-kontakter har du? hundratjugotre.
09. Hur många av dem är online nu? sexton.

Slutfrågor
01. Pizza eller choklad? just nu: choklad. vid bakistillstånd: pizza.
02. Tränar du? yes, i do my best. på korpen i stan. 
03. Hur ofta? ambitionen är tre gånger i veckan.
04. Guld eller silver? silver.
05. Vilken film såg du senast på bio? underbar och älskad av alla. 
06. Vad vill du helst av allt ha just nu? mer tid och en resa bort för en helg.


då allt var vitt på stadion

jag lyssnar på inspelningen från kents stadiumspelning på nationaldagen tvåtusentre. jag blir alldeles gåshudig när jocke berg säger välkomna till vår fest och celsius rullar igång. och jag kommer ihåg precis hur jag kände mig just då. vissa ögonblick raderas aldrig ut. det är jag tacksam för.

så nära känner lukten, nu kan jag slappna av
och utnför på trappan får frosten dig att tappa tag
det har hunnit bli oktober, nu fryser gräset och går av
jag hatar allt som böjs och går av

jag blir sentimental och nostaligsik på samma gång och tänker att egentligen är sophie den enda jag borde se kent med (no offence!) för hon var med där och då, hon var med när jag på allvar trodde på att total magi innebar trettiofyra tusen vitklädda på stadion en solig nationaldag tvåtusentre. ibland vill jag tillbaka till den känslan.

cdon tyckte inte att jag skulle få daugava idag heller, det är nu åtta dagar sedan den skulle legat i min brevlåda. jag blir arg och trött och tänker att jag hatar cdon och aldrig mer ska beställa därifrån och författar ännu ett argt mail som jag vet ändå inte kommer beröra nån som sitter på det förbannade företaget som vägrar ge mig skivan som jag FÖRBOKADE för nästan en månad sen. grr!
dock damp det ner nåt annat bra i min låda idag. sabina är världens snällaste och har inte bara fixat världens finaste plånbok hon har även skickat den bara för att göra mig glad. tack, tack, tack! :)

  

trista tisdag

nej, den finns inte där. inte alls. zero, noll, nada. ingen motivation. ingen motivation alls. det är motigt motigt motigt varje gång klockan ringer och det blir bara värre för varje gång man snoozar. jag vill inte läsa varken medieteori c eller modern journalistik. men jag måste. utan motivation. eat them, eat them aaall sa jag till sara igår, hon löd inte. så idag måste jag likförbannat stiga upp, utan motivation och med grårusk utanför, för att pallra mig till skolan och skriva en rapport som jag inte vill skriva. tur att jocke och jag aldrig har långt till att glida över till betydligt mer intressanta diskussioner som könsroller, normer och framtidsdrömmar. eller, så är det inte bra..
nåväl, nu ska jag koka te och försöka komma igång, wish me luck!

bjuder på lite minna-fotade bilder från världens bästa regnbågsfest, liksom för att muntra upp mig själv, håll till godo!

      

måttliga måndag

min mage är inte lika arg på mig även om jag fortfarande mår lite.. konstigt. gick till konsum för att förse mig med proviva. när det inte fanns blåbär som jag ville ha surade jag lite och köpte choklad istället. jag kan i alla fall inbilla mig att det är bra för magen, liksom lent. nu har jag ätit lite kycklingsoppa och det känns rätt okej, funderar på ett bad och sen sängen med brudtidningen som jag också fick med mig från konsum.
utanför är det grått rusk och man blir blöt trots att det inte regnar. det har varit en rätt ovärd dag trots en rätt intressant föreläsning med per hultengård från tu. antagligen satte starten på dagen sin prägel och då brukar det inte vara nån ide att ens försöka vända åt andra hållet.

just precis ringde en kvinna från blodgivarcentralen och ville att jag skulle tappas. hur söta och goa piteborna än är förundras jag varje gång en människa som är burdus på det sättet hon var sätts att ringa folk. varför förväntas jag vilja ge bort tre deciliter av mitt blod när inbjudan kommer från en kvinna som dundrar i luren, suckar och inte ens lämnar mig med ett tack? nåväl, jag ser det som nån slags plikt så på tisdagmorgon nästa vecka sätter jag mig i tapparstolen.

jag kom att tänka på förra veckans bästa kommentar, den kom från en kille på cirkus tolv år som delade ut teknikmagasinkataloger i nya gallerian under tjejkvällen i torsdags. ungen var antingen spontan eller oförskämd, men han fick både mig och fanny att ifrågasätta vår kupstorlek med sitt: vill ni ha en sånhär tidning? det finns låtsasbröst i den..


uppror

vid fem började det barka, ungefär samtidigt som sally började leva rövare. huvudet snurrade och gjorde ont på samma gång och pannan var varmare än feber. när jag blundade kändes det som att hela världen snurrade (jag hade ju inte druckit nån alkohol?) och när jag tittade kändes det som att hela huvudet ville gå sönder. sen kom illamåendet och i över en timme satt jag med huvudet över toastolen. sen ställde jag in förmiddagen med jocke, spydde lite till och lyckades sova en timme. nu sitter jag här, invirad i täcket och känner mig liten, ynklig och eländig och funderar på vad som hände. illamåendet lurar fortfarande och mitt huvud låter mig tro att jag drack massa vin igår. det är inte speciellt angenämt. särskilt med tanke på att vi har en rapport som måste bli klar och en av kursens få föreläsningar i eftermiddag. trist att vara borta då liksom..