en alldeles verklig älg

igår såg jag en älg, på typ tio meters avstånd. den stod vid vägkanten när jag kom cyklande från jobbet vid kvart över elva på kvällen. när den såg mig komma trampandes fick den bråttom in i skogen och jag hann liksom fundera på om älgen var verklig. men det var tufft i alla fall. idag har jag sovit länge och hängt med stina. det var bra. nu dricker jag te och bokar piteå dansar och ler-biljetter. det är också bra. imorgon ska jag inte glömma att boka klipptid. det gjorde jag idag. det var inte bra.

min sommar är bara siffror i ett vitt kuvert

hur gör man när energin ligger långt under fotsulorna och man inte vill annat än att ta vara på de sista timmarna innan det nalkas slita natt en hel helg. finns det nåt piller man kan ta? kan man köpa ork? min sommar rinner mellan fingrarna på mig och jag förmår mig inte att ta fast i den. jag jublade högt över siffrorna på mitt lönebesked, men kommer den här sommaren ha genererat i annat än sådana siffror? jag blir ledsen av tanken.

en helg i storstaden

jo, just det, jag var ju i stockholm i helgen. min enda lediga helg denna sommar (ja, det är sant!) skulle ju tvunget firas på annnan plats än på hemmaplan. sagt och gjort, jag och emma drog ner och campade i hennes mörby över helgen. fast mest tid spenderade vi på annan plats i mörby. jag orkar inte berätta i detalj, men jag hade kul. här kommer en sammanfattning.

i stockholm kan man:
- shoppa halvt ihjäl sig
- låtsas att man är hetero
- dricka snakebite och tro att man är i england
- bli fysiskt illamående av en annan människa
- ringa designern i egen hög person för att fråga var verken kan köpas
- se mark levengood på nk och bli varm i hjärtat
- fika dyrt och diskutera silikonbröst på coffehouse by george
- äta ben&jerry-glass och se film
- köpa två klänningar trots att man lovat sig själv och allmänheten att aldrig bära en igen
- äta billig falafel och jaga duvor vid slussen
- bli ännu mer kär i allt vad söder är
- längta till en egen plats i storstadenhelgens sötaste!
kalle, på the dubliner, efter tveksamma handligar från undertecknad:
anna, jag försökte söka gayklubbar åt dig, med mobilen. men.. jag hittade inga..

kanske, kanske inte

ibland undrar man hur saker och ting blivit om de inte blivit som de blev. om saker hade kunnat se annorlunda ut om man inte handlat som man gjorde då. kanske finns det en mening i allt, kanske saker och ting hade sett precis likadana ut idag oavsett vilka val man gjorde igår, förra veckan eller för ett år sedan. kanske har varje liten handling otrolig betydelse för helheten, kanske spelar det ingen roll hur man handlar, allt är ändå förutbestämt. förmodligen handlar allt om slump och tillfälligheter.

bara en sak till

imorgon börjar dagen med jobb halv åtta. till tre ska jag slita med underbemannad styrka innan jag får gå av och stressa till planet som lyfter mot stockholm fem minuter innan fyra. jag borde sova nu men sängen är tio minuter bort och jag är kall och trött och vill inte gå i daggluften utanför. jag vill lyssna på tim men myspace fuckar sig och jag vill att min väska ska vara packad och mitt hår tvättat och jag vill lägga huvudet på min kudde i min säng som tyvärr är i min lägenhet, i piteå, inte i luleå, jag vill egentligen inte alls jobba och jag vill att allt bara ska kännas bra och jag vill ha höst och piteå och pitevänner och london och äventyr och sällskap och flytt till storstaden och, och, och.. fast jag är ganska nöjd ändå.

ofrivillig badkruka

solen är varm i norrlandet just nu. termometern klättrar mot trettiostrecket och jag inte badat en enda gång sen det där premiärdoppet i piteå, dan efter bartömningen. det trots att jag är badkrukans motsats. istället har jag sett till att spendera alla soldagar innanför jobbets väggar. hittills den här sommaren har det inte slagit fel. sol och värme - anna jobbar, regn och rusk - anna är ledig. idag var min första lediga soldag (egentligen skulle jag slappat måndag, tisdag, onsdag också, men dumsnäll som jag är åkte jag på öppningar ändå) och än har jag inte tagit mig till någon strand. jag sitter och väntar och hoppas att emma ska äta färdigt sin middag på färjan så jag kan få kvällsdoppssällskap.

imorse vaknade jag med en huvudvärk som bara ett par öl för mycket ger. onsdagsutgång för första gången den här sommaren (jag har ju jobbat alla onsdagsnätter hittills) och jag vet inte om jag är så impad. kanske för att jag hade blivit totalslaktad på sor:en (en mäktig man från huvudkontoret kommer och kollar så vi sköter oss. dvs, så vi saltar pommesen rätt och jag går nog många tp:n på en halvtimme. come ooon, när ska det där självgoda företaget inse att såna detaljer inte gör nån skillnad och att perfektion inte väntas från ett ställe som serverar en burgare på under en minut. jag blir så less att jag vill spy!), kanske för att jag hade jobbat alldeles för mycket och sovit alldeles för lite, eller kanske bara för att det inte har samma charm att gå ut på 18-års klubbar längre. hursom, när mitt ena sällskap försökte ragga sig gladare och mitt andra försvann spårlöst gick jag till ovan nämnda företag för vattenjakt och sen ringde jag snälla mamma som kom och hämtade på stört. det var nog kvällens seger, att få krypa ner under täcket innan natten blev gryning.

för övrigt saknar jag mitt piteå och mina piteåpeople, jag saknar sällskap och galna upptåg, jag saknar planer och resor för skoj skull.. var tog min sommar med allt det där vägen?