emokor!när man badar i en sjö nånstans i borlänge kan man få dessa som grannar. hur söta som helst.
scottish highland cattle lärde anna mig att de hette.


post peace&love

hemma efter en fantastisk peace&love-helg. jag har varma axlar och röd näsa, tre gånger lars winnerbäck, håkan hellström, anna ternheim, the sounds, thåström, moneybrother (för att nämna några..) i bagaget. jag har bott i en bil, sovit under blå himmel och björklöv, haft tokvarmt väder, skaffat mig en bränna, träffat elvis, samlat citat, badat i en sjö tre dagar i rad, lärt mig hur man laddar ur ett bilbatteri, varit scout-nostalgisk med trangia-kök, skrattat, gråtit, sjungit med i texter.. och hela vägen har jag haft en fin dreadad fröken vid min sida.
nu är klockan drygt midnatt och stockholm bjuder nitton grader. jag har precis badat av mig fyra dagars festival och min akuta trötthet har övergett mig med besked. jag lyssnar på festival-artister och tänker att tiden går för fort när man har roligt.

going back home

luleå är över för den här gången. om fem timmar ska jag sitta på ett flyg tillbaka till sthlm. det har varit en lagom vistelse, men det ska bli skönt att komma tillbaka hem. jag har hunnit skratta, jobba, varit arg, njutit av nätterna, inte hunnit sova ut, skrikit och gråtit, gjort fynd bland mina bortglömda saker på vinden, kört varje bil-mil jag fått möjlighet till, ätit surströmming och fin grillmiddag. nu har jag en mardrömsväska att få ihop, flyttkartonger att gå igenom och för lite sömn i kroppen. helst skulle jag vilja bara knäppa med fingrarna och vara tillbaka i svedmyra.

luleyo!

lule är som lule alltid har varit. att åka över bergnäsbron påväg från kallax och se ut över vattnet mot gråsjälören och isbrytarna kommer alltid kittla hemtrevligt i magen. kronan-hemmet har blivit mitt hemma i hemstaden trots att jag aldrig bott här "på riktigt". här är grannarna gulligast i världen, det står fem bilar på uppfarten och min orangea cykel står lutad mot garageväggen. precis som det ska vara. i vardagsrummet ligger lillebrors gitarr på golvet och vid datorn sitter samma bror och tittar på simpson/the dudesons/valfri komiker eller övar låtar på gitarren. precis som det ska vara. mamma berättar hur glad hon är över att ha mig hemma och pappa frågar hur det är i storstaden och blir jätteglad när man bestämmer sig för att baka bara för skojs skull. här kör jag bil och blir glad av det, ser ut över vattnet i norra hamn och känner att det en dag kommer vara fint att återvända, jag går storgatan ner och känner igen allt utan att känna mig hemma i det, jag brer på med norrländskan utan att tänka på det och planerar mycket mer än jag hinner utföra.
nu ska jag och pappa göra maränger av överblivna ägg från middagen (wallenbergare tillagade av lillebror!), sen ska jag värma bastun, basta och sova ut inför morgondagen som ska bestå i både mosaik-jobb och öl med ewy. luleå är fint och i påskas trodde jag att jag var redo att återvända snart. nu vet jag att nån helg då och då räcker för att värma min norrlandskärlek. även om den är svår att hålla i styr när nätterna är så fantastiska som nu. nästan dagsljus hela natten, kan man, trots att man är uppvuxen med det, bli annat än kär?

could i, would i, should i

imorgon åker jag till luleå. jag har inte packat väskan, som jag borde. jag har inte städat mitt rum, som jag borde. jag har inte fixat födelsedagspresent till lillebror, som jag borde. jag har inte gjort klart den där grejen som mamma skulle få, som jag borde. jag har inte pratat med min luleå-chef för att få klarhet i exakt vilka tider jag förväntas jobba när jag kommer upp, som jag borde. äh. jag är dålig på borde. jag är bättre på att göra det som faller in. som att ta en långpromenad runt mina närförorter. som att fika med markus. som att springa ärenden utan plånbok. som att ligga på mage i sängen och prata med nätvänner och youtube:a allt mellan himmel och jord. som att fundera på vad jag ska unna mig nu när skattepengarna trillat in på kontot. som att planera när mina bröst ska fotas av sarah och när det ska drickas öl med ewy. men, det är en dag imorgon kan man tänka. en dag då jag inte behöver börja bege mig mot arlanda (tunnelbanapendelbuss-vägen) förrän tre. då hinner man göra saker man borde. om det inte var så att jag ska frukosta med stina istället. för det är ju mycket trevligare än borde.

restless

imorse när solen fortfarande sken gav jag mig ut på en lite lätt vilsen en timmes-promenad i mina söderortska närområden. annika norlin var hallå p3-gäst och brunchrapporten spelade lady sovereign och pratade eu-val. bra start på dagen. sen har rastlösheten haft övertaget. det suger att glädjas över en ledig dag när man sen ska spendera den ensam. jag har tvättat, lappat mina redan överlappade byxor, diskat, städat köket, legat i sängen, sett meningslösa tv-serier och överbesökt facebook. jag har till och med, hör och häpna, bokat ett sats-pass. (det faktumet att sats zenit jagat mig de tre senaste dagarna kanske spelar in lite med tanke på dåligt samvete-effekten, men ändå!) om två timmar ska jag infinna mig på hötorget och funka en timme, kommer ju gå alldeles katastrofalt.. bra, ehm. sen antar jag att dagen kommer vara över och det blir dags att vänta på nästa. även den ledig.

back in busniess

kroatien är över, vardagen med jobb är tillbaka. jag är bloggdålig men de senaste dagarna har inte riktigt gett tid till mycket annat än att flänga till och från jobbet och jobba mördartimmar. utriket var trevligt, avkopplande och utvilande. tyvärr var inte vädret riktigt på vår sida, men nu vet jag iaf hur regnet känns i kroatien. men jag skulle ändå gärna återvända till makarska där stranden bestod av små vita stenar och vattnet var ljust turkost.
på jobbet har jag blivit van vid kaosdagar. till den gräns att jag inte ens känner mig bitter och irriterad längre (eller, jo, det gör jag men jag har liksom inte ork att göra annat än sucka). i torsdags gjorde jag tio timmar, i fredags tretton, blev det som tur var bara fem och idag satsar jag på nätta tio igen. jag är trött trots att jag hade semester nyss ska det bli skönt att vara ledig hela nästa vecka. den lediga veckan ska mynna ut i några luleå-dagar, och det blir nog skönt det med, bara jag kommer över den där känslan som säger att jag egentligen inte vill flänga.
igår åkte jag ut till villaidyllen för att följa hon som det var fint att se igen på födelsedagsfest. jag var med marginal äldst på stället och trots högstadiedisco-känslan var det en fin kväll.

- såg jag rätt? kysstes ni precis?
- ehm.. ja.
- HUR påverkad är du?

- luleå är en rätt liten stad va?
- tja, det beror väl på hur man ser det.
- men det finns typ tio bussar!?

- du är som en hund.
- jag tar hand om mitt eget bajs.

- TJUGOFEM???