jag tänker framåt, jag tänker stockholm

sthlm var över innan jag hunnit märka att det börjat. dagarna gick fort och även fast jag kände att det var skönt att sätta fötterna på norrländsk mark igen på söndag så har vemodet nu kommit krypandes. jag tror att en del av mig behöver storstaden, pulsen, utbudet, gatorna och stressen. samtidigt som en annan del mår bäst när kylan biter i kinderna och det mest påtagliga är tryggheten och lugnet. kanske behöver jag inte känna så mycket oro och rädsla för att mina pitedagar snart är räknade (jaa, jag tycker faktiskt att ett år går fort!), för det finns så mycket mer i det här landet som jag vill prova på. först på checklistan för livet efter piteå är nog huvudstaden. jag tror att jag behöver känna av den på annat sätt än under intensiva helger, jag tror jag behöver få leva mitt i. men tills dess kommer anders och emma vara världens bästa sthlms-värdar, emma kommer laga världens bästa mat (quinoasallad med grillad kyckling och tsatsiki. på min request) och vi kommer hitta tillbaka till fantastiska cafe 60 på sveavägen.

  

countdown

TIO första:
Första bästa kompis:
malin som bodde högst uppe på kvarteret till vi var åtta.
Första bil: jag och en röd donkendekorerad bubbla hade sommaren 2005 tillsammans.
Första kärlek: j-p. vi gick i samma klass. vi var sju år. undra vad han gör idag?!
Första husdjur: min sally som flyttade in i oktober.
Första semester: nån kombinerad semester/veteran sm i cykel.
Första jobb: städa kontor på pappas jobb.
Första köpta skivan: absolute music 16. bra skit.
Första riktiga kärlek: pass.
Första piercing: förutom öron; tungan.
Första konsert: den första jag minns är moraträsk.


NIO sista:
Sista alkoholdrycken: öl på intern i fredags.
Sista bilfärden: tillbaka till piteå med pappa i söndags.
Sista filmen du såg: charlie and the chocolade factory hos emma och andres i söndags.
Sista ringda telefonsamtal: martin idag. han ville erbjuda mig jobb.
Sista bubbelbadet: förra veckan nån gång.
Sista spelade cd: damien rice - 9.
Sista kyss: var fin.
Sista gången du grät: på kallax när jag läste kortet från mamma och pappa i torsdags.
Sista måltiden: spenatpaj till lunch. har inte lagat middag.. än.


ÅTTA har du någonsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar:
nej.
Blivit arresterad: nej.
Blivit kär vid första ögonkastet: ja, men sån kärlek varar inte.
Fått ditt hjärta krossat: ja.
Sagt att du älskar någon utan att mena det: nej.
Haft ett one night stand: mjo.
Bussringt till någon: jajomen, jag och maria brukade busringa och sjunga för folk när vi var små.
Ljugit för någon: det har väl hänt.


SEX saker du gjort idag:
1.
snoozat fyra gånger.
2. längtat tillbaka till sthlm.
3. använt offentlighetsprincipen i praktiken.
4. försökt sova bort huvudvärk.
5. sökt jobb.
6. "glömt" att laga middag.


FEM favoriter:

1. la familia.
2. mina vänner.
3. kissen sally sötnos.
4. min säng.
5. badkaret.

FYRA personer du kan berätta allt för:

det beror på ämne och tillfälle. men dessa fyra vet.


TRE val:

Svart eller vit? svart OCH vitt.
Sommar eller vinter? vår.
Choklad eller chips? choklad.


TVÅ saker att göra innan du dör:

1. sluta tänka sönder saker.
2. våga mer.


EN sak du ångrar:

att jag tar för få chanser.. (att jag är för feg för att leva fullt ut, att jag inte säger allt jag känner, att jag låter bra saker passera bara för att jag inte vågar..)


huvudstaden i mitt hjärta

igår fick jag äntligen komma ifrån vardagen. huvudstaden visade sin bästa sida trots slaskväder och kyla. det var underbart att träffa emma. det är en evighet sen vi setts men det känns alltid som igår när vi träffas. emmas mamma bjöd på finmiddag och det kändes precis som på den gamla goda tiden då vi kunde sitta i emmas mammas kök och snacka skit över middag innan fest. kaffe och avvinkning på arlanda och så var det dags för mamma marie att återvända norrut. happy feet och popcorn hos världens bästa sthlmsvärdar (emma och anders!) avslutade kvällen.
idag har det slösats allt för mycket pengar (två par jeans, ett par skor, en skjorta, hängslen..) och promenerats i flera mil, minst. tillbaka i mörby nu, emma lagar mat, anders dj:ar och jag ska slänga mig i duschen. fest så det heter duga ikväll och nya fina planer för morgondagen. behöver jag säga att jag trivs?

el stockholmo here i come

kanske på sin plats med en uppdatering. det känns som att jag har utkämpat en lång vecka där dagarna har rusat snabbare än jag hunnit med. men det är bara för att denna vecka kapas för semester (smaka på ordet. visst känns det bra?!) redan imorgonbitti. det känns som att det var monday monday monday imorse samtidigt som det känns som ljusår tillbaka. det har hunnits med otroligt mycket på tre dagar. måndag: gräva gräva gräva, ringa ringa ringa och stolt-möte på kvällen. tisdag: morgonkaffe, gräva gräva gräva, ringa ringa ringa, intervju med medieplattformens nya tillskott, fettisdagsfika med semlor på tantfiket, tvätta, skriva artikel. onsdag: t.o.r till skolan för att lämna kamera, packa, kolsyramöte, stan för intervju med satu på konsthallen, skolan för intervju med tomas riklund (ab), skriva artikel, missionskväll med tacos anordnat av medieplattformen, packa. kom precis från stina (som ska vara modig och tapper och tampas med sally i helgen. tack!) som bjöd på te och bullar till backgammon som jag faktiskt lyckades vinna (en gång..) och nu väntar bara diskberget innan jag får lägga huvudet på kudden. imorgon ska jag bara klara av handledning med ulrika sen BÄR DET AV TILL STOCKHOLM OCH EMMA! jag behöver verkligen komma bort, jag behöver verkligen se lite andra vyer och jag behöver verkligen träffa emma. det kommer att bli alldeles underbart! vi ses igen på söndag, hej!

  
vi fikade firade fettisdag men jag glömde fota och vips var semlorna borta.


dagens klantiga anna:
(högt och tydligt på redaktionen)
- nu kör vi! tjenare tomas!
(viskandes)

- han heter tomas, va?!


this week or last week i don't really care about it anymore

måndag igen. jag tycker måndagarna bara avlöser varandra. varje dag känns som första dagen på en ny vecka. jag tycker inte om måndagar, jag går inte på det där dravlet om att det är en ny möjlighet att börja om på nytt. för mig är måndagar bara långa startsträckor på nåt som aldrig riktigt kommer igång om man inte fixar det själv. inte så att jag letar en snabb lösning. men är det nån som är bra på sega i starten så är det jag. kan borde man tänka att jag ska vara glad när veckorna försvinner i rasande takt, jag längtar ju till våren. men nej. lika mycket som jag längtar till barmark och löv på träden skrämmer tanken mig. för varje dag som går kommer jag närmare den dag då det är dags att bryta upp, dags att lämna ankarslivet och allt vad det innebär. kalla mig bakåtsträvare, framtidsrädd, kalla mig vad du vill, men jag har nåt bra här, det vill jag inte bli av med. och tanken på att det kommer att ta slut vill jag inte tänka. dessutom har jag kommit på att den här terminens slut kommer att innebära att en hel drös med bra människor försvinner från skolan i samma veva som sommaren kommer. utbildningar tar slut, det är dags för examen, man har tagit sig igenom sina år.

efter att ha avverkat två dagar under täcket i soffan med sömn och tv på grund av envis feber var det perfekt att igårkväll knalla över till grannporten där stina bjöd på nybakta bullar. värsta goda bullarna också, i may add! :) nu ska jag ta tag i den här dagen. det ska grävas i skolan vid först elva. (vissa är väldigt morgontrötta, hrm.. ;P) men tills dess behöver jag nog en hel del mental förberedelse. och frukost. ett, två.. monday monday monday..

schlagerförkylning

det suger att se melodifestivalen själv. det är ju helt värdelöst att sitta i soffan framför spektaklet utan att ha någon att dissa bidrag/artister/kläder med. melodifestivalen ska ses tillsammans. då är det bäst att undvika att bli feberfrusen och halskrasslig såhär dagen till ära, som jag lyckats bli, efter tre dagars förnekelse. bäst ikväll var i alla fall sebastian (jaa, jag erkänner, jag har nog en liten crush på honom..) och nanne. det är en skam att smör-måns lyckades tränga sig före henne i finalkön, men förhoppningsvis hämtar hon hem det med sin andra chans. apropå melodifestivalfinal så kan jag berätta att den ska ni se på kåren. stolt anordnar schlagerkväll i äkta fördomsanda. det kommer bli grymt!

i fredags fick vi sitta vid peter roslunds mötesbord på hans stora kontorsrum för att prata konserthus. han är en trevlig man det där kommunalrådet och jag antar att det gick bättre att intervjua honom än jag vågat tro. dock funderar jag om han lyckades snärja in allt till något bra och därmed knuffa omkull vårt gräv. (är det nåt gräv?) efter roslund-dejten bussade jag mig till luleå för att jobba natt. det var mycket trevligt att vara tillbaka på jobbet och det var fint att se alla välkända ansikten (och intressant att skratta åt nybörjarna som tyckte att det var roligt att äntligen träffa legenden a-k.. ööh, what? haha). natten var lugn och med ellens och malins gratishjälp (deras sätt att hålla sig nykter en helgkväll) var det ikväll enbart roligt att slänga fram burgare.

slagen hjälte

livet är ingen lek då man vaknar med var som känns som världens hangover, en rejäl dos feber/förkylning och en värk i kroppen som liknar den man får av ett ordentligt slagsmål (i can only guess..), när den enda anledningen är att man spenderade sin onsdag med:
1. att representera skolan på utbildningsmässa för ointresserade gymnasieelever.
2. slet som ett djur på kåren till två för att alla hjärtans dag-/smaskfesten skulle hållas flytande.

att man dessutom gjorde ovan nämnda bragder helt obetalt (och frivilligt) och att ännu en heldag på utbildningsmässan väntar idag gör en inte mycket piggare. god morgon!

update: för att dagen ska kännas ännu lite bättre, se till att få ett argt samtal och bakläxa på kårstädningen. på så sätt får man gå t.o.r kåren-nolia i nittongradig kyla för att ställa fram tre bord, flytta en soffa och sopa lite under borden.

var eviga dag

4 saker jag ser fram emot
- sthlmshelgen
- tomas andersson wij på kulturens hus
- våren
- lillebrors hemkomst från usa i april

4 saker som irriterar dig
- min oförmåga att vara organiserad och planerad
- självgodhet
- överanalyser
- tid (som försvinner för fort eller går för sakta)

4 saker jag säger ofta
- men guuud förbannat (på riktig norrländska)
- sweet
- tok (tex tokbra, tokgott osv)
- bubblare: hej bara!

4 saker jag gör varje dag
- msn:ar
- lyssnar på musik
- plattångar håret (som filippa..)
- dricker te

4 saker jag har på mig dagligen
- armband från thailand
- klocka
- mjukisbyxor (nån gång under dygnet)
- glasögon

4 saker jag rör varje dag

- tangentbordet
- mobilen
- sally
- tandborsten

4 personer jag vill träffa oftare

- lillebror
- sophie
- emma
- umeå (dvs malin och malle)

4 band/artister jag har sett live
- kent
- lars winnerbäck
- the ark
- lou reed

gräv ner dig

vi gräver. inte grottor i den kalla snön, inte ens med spade. men vi gräver. vi gräver journalistiskt. journalistiskt grävande. smaka på orden: grävande journalistik. det låter fint och stort. och svårt. det är svårt, i'll tell you. det är svårt att ta sig an nånting så stort och främmande, en metod man vi aldrig stött på. men det är rätt kul, när man kommer igång, när man börjar få en bild. och när man hoppas på att ramla över (gräva fram) någon oegentlighet. inte för att jag har så stora tankar om vårat gräv. men, tänk om. idag har nästan hela dagen ägnats åt grävet. ändå har vi bara tagit pyttesteg på vägen. det tar tid. och kraft. jag har bråkat med en chef på pnf som inte ville tillämpa offentlighetsprincipen och jag har fixat en intervju med en av piteås mäktigaste män. men ändå har jag inte riktgt nån aning om hur det kommer sluta. vad det kommer att resultera i. om det kommer att resultera i något. men vi är här för att lära oss? inte sant?
imorgon (och på torsdag) ska mads, conny och patritzia (kerstin har flugit söderut) representera journalistutbildningen och skolan på nolias utbildningsmässa. det som kände som en rätt kul grej när vi tackade ja känns inte riktigt lika spännande nu. men det blir nog roligt, saker och ting brukar bli det med mina pitepeople. sen är det jobbajobbajobba på kåren som gäller. det ska firas alla hjärtans dag på temat du är smaskig! det kan bli intressant. och jobbigt. men säkerligen riktigt roligt.

på tal om vårväderslängtan:
vårfåglarna pippar i alla fall.
(kvittra/pippa, vem märker skillnad?)

dress(ed) for success

jag har blivit grymt dålig på att uppdatera. jag skyller på min lathet. eller kanske på att skolan har gett mig alldeles för mycket tankar som har tagit alldeles för stor plats i huvudet. just nu har jag en lucka i alla deadline-datum. känns det som. antagligen lurar jag bara mig själv och försöker ge mig själv en anledning att slippa göra just det där som man borde. idag fick jag ännu ett tecken på att mitt eviga motto (det löööser sig) faktiskt funkar. det är ingen bra grej egentligen. att klara sig med en hårsmån varje gång kommer bara resultera i att jag aldrig lär mig det där med att börja i tid, planera och disponera mina dagar rätt.
det var en riktigt bra helg som passerade. fredagen bjöd på tjejkväll med efterlängtade hemmagjorda falafel (vi är så jävla bra på det där med mat, alltså!), hårfärgning, chips, grönsaksstavar, dipp och erin brockovich. precis alldeles lagomt. man behöver inte så mycket för att göra en kväll bra om man har en kerstin och en conny.
på lördag var det dags, galafest som skulle klä upp oss till tänderna. en kväll som jag fasat och sett fram emot sen jag fick det guldfärgade inbjudningskortet i handen. dresscode: klänning. vi började redan klockan två med jättegod lunch som sara bjöd på. sen var det fix och trix för hela slanten. resultatet blev inte så pjåkigt och vi hade både marit bergman och john travolta look-alikes. så, ta en ordentlig titt på bilden nedan. anna i klänning! man vet aldrig när (om!) det tillfället kommer igen. och nej, jag har inte gått och blivit gravid, jag looovar, även om det ser ut så.
klockan sex halkade vi ner till kåren i den bitande kylan. kåren hade pyntats till att inte likna kåren och bandet på scen gav äkta coctailfestkänsla. kvällen var riktigt rolig. god mat, finklädda gäster och blodigt allvarliga tävligar (mitt lag vann!). när klockan hade hunnit ticka fram till halv tolv och det beställdes taxibilar för att fortsätta nere på statt gick radartrion och patritzia hem istället. nylonstrumpor är kallt i ett minusgradigt norrland och sängen är sällan så inbjudande och välkommen som efter en efter-festpromenad.

stanna tiden en stund

jag hatar när jag måste ta tag i dagar som känns omotiverande redan när man vaknar. jag är trött som satan och har välsignats med nåt i stil med feber/frossa/huvudvärk/förkylning. jag vill bara krypa långt ner under täcket igen, borra ner huvudet i kudden och låta dagen rinna iväg mellan dröm och dvala.

morningcountdown

9 nuvarande:
humör: rätt happy med tanke på den tidiga timmen.
smak: kaffe.
kläder: vitt linne och trosor är så långt jag har kommit än så länge.
skrivbordsbild: bild på mig och älsklingslillebror som emma tagit.
nagelfärg: au naturell.
tid: nästan åtta.
omgivning: min lägenhet, ankars, piteå.
störigheter: att jag har för lite sömn i kroppen.
tankar: hur ska jag orka dagen utan att gäspa ihjäl mig? hur ska jag fixa intervjuen+artikeln när jag har noll motivation?

8 första:
bästa vän: malin som bodde på mitt kvarter till vi var åtta.
screen name: eum.. minns inte. första var nog skunk-namn nån gång i sjuan.
djur: sally the monstercat.
piercing: bortsett från fyra hål i öronen; tungan.
kärlek: emil på lekis.
musik: lotta engberg - fyra bugg och en cocacola.
bil: ingen egen (mcd-bubblan jag hade sommaren 2005 räknas inte)
kyss: chris i england när jag var tretton och oförstörd.

7 senaste:
cigarett: releasefest, collision course?
mat: två mackor och smoothie (är smoothie mat?)
dryck: kaffe.
biltur: hem till piteå i söndags.
kyss: nästan två veckor sen.
cd spelad: hel cd: smithereens (?) - elin sigvardsson.
tv-program sett: inspelat standoff.

6 har du nånsin:
datat någon av dina bästa vänner: nej.
brytit mot lagen: cykla utan lyse? gå mot röd gubbe? jag är tungt brottsligt belastad.
blivit arresterad: nej.
nakenbadat: yes. bästa sättet att bada på.
varit på tv: jao.
kysst någon du inte kände: mm.

(femman, hallå?)

4 saker:
du gjorde i igårkväll: hade stolt-möte, skrev krönika, såg tv.
du kan höra just nu: datasurr.
du inte kan leva utan: mina underbara vänner, familjen, musiken.
du gör när du är uttråkad: sover, ser på tv, skriver, läser.

3 personer
du vill se ut som: försöker låta bli att tänka på det (men jag har en brud i tankarna).

2 val:
svart eller vitt: svart och vitt.
varmt eller kallt: varmt.

1 önskan:
att jag finner motivationen alt. får försvinna en stund.

opeppat omotiverad

jag saknar motivation. min peppnivå ligger ungefär vid fotknölarna och jag vill inget annat än att komma bort från allt, i alla fall för en stund. jag kräver inga långa sträckor. det skulle nog räcka med två steg över kommungränsen så skulle min rusande puls sakta ner lite. jag känner inget sug för att göra det jag måste och jag måste göra det jag ska innan fredag för att inte skämmas. idag kom jag på (tvingade fram) en artikelidé som jag har haft ungefär två veckor på mig att fixa. engagemang, någon? ikväll har jag skrivit en rätt dålig och otänkt krönika om kårobligatoriet. och dessutom skickat iväg den till klasskamraten för bedömning. jag väntar mig inget annat än att hon ska plocka fram pappersstrimlaren och mala ner den till tusen små bitar, allt annat vore nästan ett hån mot hennes läsarförmåga. men om sanningen ska fram så orkar jag inte bry mig. inte just nu. inte när veckorna fylls med dussindagar då allt jag behöver är lite spänning (eller i alla fall en oväntad händelse, ett överraskande ord (hih!), please?)

imorgon ska jag spendera förmiddagen på piteå tidningen med klassen, eftermiddagen i skolan med artikeln och kvällen på kulturens hus i  luleå med publicistklubben. 

just another tidsfördriv

Idag: läsa kurslitteratur, slappa, promenad?, skolan?
Igår: skolan, hämta böcker på ica, läsa kurslitteratur, csi-häng, msn-prat.
I förrgår: bakis! boka mami&papis usa-resa (avundsjuk!), återvända till piteå, kattmys.
Imorgon: skola, kolsyramöte, kår-kaffe?, stolt-möte.
I övermorgon: pt-besök, luleå med publicistklubbdebatt.


Humör just nu: seg och skolpanikig. 
Stjärntecken: oxe.
Väder: sol och fint men jävligt kallt.
Bästa egenskap: ärlig, glad, envis.
Sämsta egenskap: otålig, lat, envis.

Favoritmånad: maj. vååår!
Tv eller film: tv-serier.
Bok eller tidning: bok.
Bar eller nattklubb: bar med dansgolv?
Arbete eller skola: går i skola. borde jobba mer.


Morgon eller kväll: kväll, ofta alldeles för sen kväll.
Klädsel just nu: mjukisbyxor och linne.
Sällskapspel eller tvspel: sällskapsspel.
Kramas eller pussas: både och.
Promenad eller bio: promenad.


Öl eller vin: situationsbetonat.
Godis eller snacks: godis.
Byxor eller kjol: byxor.
Senast sedda film: shrek hos sara i torsdags.
Komiker: magnus bertnér.


Skådespelare: angelina jolie och johnny depp.
Artist: tegan&sara mest hela tiden just nu.
Barn: nej.
Djur: min monsterslashmyskisse fröken sally.
Utbildning: mediekommunikationsvetenskap med inriktning mot journalistik inom nya medier på luleå tekniska universitet, institutionen för musik och medier vid musikhögskolan i piteå. (phu!)


Stamgäster på din blogg: öh.
conny, kerstin, anna och annat löst folk.
Förhållande eller singel: singel.
Hetro, bi eller homo: bi. men mer homo än hetero.
Fotboll eller hockey: hockey.
Kärlek eller vänskap: vänskap.


Glasögon eller linser: glasögon.
Storstad eller småstad: storstad.
Stökigt eller städat: städat på ytan med skit i hörnen.
Restaurang eller hemlagat: hemlagat.
Tävling eller lek: lek.


Jacka eller kappa:
jacka
Stark eller svag:
stark. heh.
Hus eller lägenhet: lägenhet.
Brun eller blek:
thailandsbrännan håller fortfarande i sig liiitegrann.
Favoritbutik:
h&m, carlings och diverse nätbutiker.

Favoritnöje: café:a, shoppa, festa.
Favoritmat: spenatfetaostsoltorkadetomater-paj.
Fjantig eller tuff: fjantig.
Händer eller fötter: fötter. hallå, har ni sett min skohylla?!
Sparare eller slösare: slösare med sparaambitioner.


my sally

myssally

igår när jag var tillbaka i piteå och hade hämtat sally från bästa
kattvakts-fanny hade jag världens mysigaste kisse resten av kvällen. hade hon saknat mig månntro? ;) 

luleåhelg

när man står med båda fötterna på jorden
har man ofta bilen på bilverkstaden

jag fick en almenacka av min mamma, efter lite bläddrande bland alla ettordspråkiveckan hittade jag ovan nämnda visdomsord. jag antar att jag då aldrig stått med båda fötterna på den omtalade jorden. jag saknar tyvärr den där bilen som det ska meckas i.


helgen har jag spenderat i luleå. frissan på fredag gjorde mig korthårig och lila. jag är inte riktigt van än men jag antar att det kommer. lunch hos farmor och stan med malin som jag inte hade sett på alldeles för länge gjorde min fredag till en bra-dag. lördag bestod av haparanda och ikea (tänk hur lätt man kan spendera fyrahundra pix på ingenting där?!) och sen tänkt invigningskår i luleå. vad som hände med den kvällen är ett eget kapitel. men det kan sammanfattas som så; schlager hos kristian, massa skratt, mycket vin och en väldigt lång kö. efter cirkus två timmar, med totalt bortdomnade tår och fortfarande ungefär femton meter till dörren med stort d gav jag upp och knallade hem till husvagnen. söndagen han komma och försvinna utan att jag hann märka det förrän klockan var sent och ord i mail fick mig att vakna. man kan bara konstatera att det gör fruktansvärt ont att upptäcka att saker och ting inte längre är som de var en gång i tiden, och det är otäckt att märka att man kanske inte tagit vara på det som man skulle. eller?

nollning 06

72514-50

igår var jag nostalgisk. mitt i all boredom satt jag och drömde mig tillbaka till varma augusti och galen nollning. jag kan ärligt säga att de knappa två veckorna då vi gömde ögonen bakom mörka glas och kände oss lite löjligt coola i egenhändigt tillverkade cape:ar platsar högt uppe på min bästa dagarna i mitt liv-lista. det var nya människor, tokroliga fester, lite sömn, galenskap, spelad makt och mycket annat som får det att värmas i hjärtat då jag tänker på det. men det som är mest minnesvärt är nog att radartrion blev radartrion på riktigt då. och då kan man tänka, vad vore jag idag utan mina trogna vapendragare? förmodligen inte mycket. länge leve conny, kerstin och mads!

  
fotocred: annika wallman.