vårkänslor

imorse vaknade jag av att solen letade sig in genom persiennerna och var inte alls pepp på att stiga upp för att göra mig redo för en dag på jobbet. men det är ju, som vanligt, bara att bita ihop och sparka. precis när jag skulle börja knata mot tunnelbanan ringde min telefon, greta, du får börja två idag om du vill, det är så lungt här! (jepp, på jobbet är jag greta, med enda förklaringen att jag ser ut som en) det var guld att få skjuta på instämplingen nån timme och det var helt fantastiskt att vandra runt på stan i solen. 10+, nya solglasögon, öppen jacka och nya vårvita converse på fötterna. jag kan inte förklara hur bra det känns att våren närmar sig. snön är så gott som borta och när jag åkte hem från jobbet luktade det vårregn.


glad idiot i solen

splendid saturday

ledig lördag, det är fantastiskt! dagen har spenderats i skärholmen med shopping på schemat. råkade komma hem med två tröjor, en second hand kavaj och en munkjacka. slutlönen från donken kom i onsdags och jag kände mig rik efter utbetalade semesterdagar. nu, nyss hemkomna, väntar dusch, middag och fix innan utgång. jag var sugen på premiärande gayklubben xplore (är till och med inbjuden till get together med ett gäng regnbågsbrudar från qx som aldrig träffats irl) men det lutar åt debaser slussen. det som smäller högre än att vara ledig en lördag är att vara ledig en lördag-söndag, det är jag den här helgen. smäller extra högt med tanke på att jag sen bara har en ledig dag innan det bär av upp till luleå. förbereder mig på en bra kväll, och kan det bli annat än bra när jag nyss googlade fram receptet på en frozen strawberry daiquiri! trevlig helg!


tick to calm me down

antagligen kommer ingen annan än anna förstå varför jag tycker att det här är så fantastiskt. men det gör inget. och tegan borde bli min fru!if you ever get into a relationship with me i advise you to get rid of the double line
'cause i do get offended when you go to the other line, when you're talking to me
'cause why would you want to talk to anyone but me?
'cause you know what, if i like you i don't wanna talk to anyone else either, not even sara, or my mom

jobba, äta, sova

igår ville inte sömnen dyka upp hos mig. vilket resulterade i att jag hade sisådär tre timmar sömn i kroppen när alarmet ljöd klockan vid tre imorse (får man ens säga morgon när klockan är tre? natten är ju inte ens över på länge då!). med trötthetshuvudvärk och sömnsvullna ögon anlände jag till jobbet vid kvart över fyra och inte förrän tio och en halv timme senare gick jag därifrån. jag trodde jag skulle somna i väntan på tåget på centralen, jag trodde jag skulle slockna på tunnelbanan hem, jag trodde jag skulle behöva powernapa i en snödriva under promenade från stationen, och när jag kom hem lyckades jag med nöd och näppe duscha och äta köttbulle-rester innan jag däckade i sängen vid kvart över fyra. jag vaknade vid sju och nu funderar jag på om det kanske är dags att natta för idag. även imorgon ringer alarmet vid tre.

ps. fy faasen va jag längtar till luleå nu!

what will make me stay

min vilja att jobba kom aldrig riktigt igång imorse, dock fick jag en alldeles fantastisk promenad till tunnelbana, strålande, värmande sol och kvittrande vårfåglar. det räckte för att höja mitt humör i alla fall. sen att en olycka vid södra station satte totalstopp för alla ankommande och avgående södertåg gjorde inte att min jobbdag blev särskilt plesant. tokmycket folkt på centralen, tokmycket folk på vår servering, tokmycket folk i våran kö, tokmycket disk, tokmycket jobbiga frågor, tokmycket gnälliga gäster. och. så. vidare.
dagen blev dock bättre när jag hade slutat och jag och malin begav oss till emma och anders. emma fyller 25 idag och hade efterlevt devisen "sju sorters kakor". vi fikade tills det kom kakor ur öronen på oss. inte nog med att vi fick gratta 25-åringen, vi fick även gratulera
guldringar på vänsterfingrarna. grattis igen, mina finaste vänner!
imorgon är det jobb igen. redan halv fem på morgonen, sen väntar knegande hela veckan, så nu ska jag sova. men först, lite mer t&s.all work, no sun

klockan är bara drygt halv åtta och solen skiner redan från en delvis blå himmel. jag har precis duschat, ätit frukost och klätt mig, om en halvtimme ska jag knata till tunnelbanan som ska ta mig till jobbet. jag vill inte. vill inte jobba idag. skulle ge mycket för att få stanna hemma, ligga i sängen och se solen stiga, ta en promenad, äta söndagsfrukost, kanske en fika på söder.. men istället ska jag in och tjäna slantar i sex timmar. nästa gång jag får ha en ledig dag är på lördag, jag får väl hoppas på sol då istället.

keep it up

hålla igång det var det. bloggen alltså. sen flytten och nya jobbet och mer oregelbundna arbetstider och svenssonmiddagar har jag liksom glömt bort det där med att rapportera till omvärlen det lilla som faktiskt händer i mitt liv. som sagt, jobbet är nytt. numer huserar jag på café ritazza på centralen. där serverar jag kaffe, öl och mackor, plockar disk och lär mig göra hjärtmönster i latten. har en bunt sköna människor att jobba med och det är helt obeskrivligt skönt att slippa presterapresteraprestera-mentaliteten från donken. visst är det mycket att göra på ritazza men det finns ingen arbetsledare som flåsar en i nacken och väser jobba snabbare. det är en mer än tillräcklig start.
annars njuter jag i fulla drag över det faktum att solen börjar titta fram allt mer, att norrlandsvistelsen närmar sig och att det om inte en allt för avlägsen framtid kommer kunna drickas vin på balkongen. imorgon är jag ledig och tänkte ta vara på dagen, men på vilket sätt, det vet jag inte riktigt än.

kyrklig söndagsfrukost

i söndag, när söndagssegheten var som störst, vid lunchtid. malin hade orkat sig från sin kräksjuka säng och jag hade sjunkit ner allt djupare i soffan efter för lite sömn och vin på lördagkvällen. då ringde det på dörren. då jag betecknades som den friska i komboskapet blev det min lott att öppna, sovfrisyr och sunkklädsel till trots. utanför dörren stod två tjejer i min ålder, pigga och glada och med hälsningsfras och namnpresentation redo. de sa sina namn, frågade om jag hade en bra söndag och gjorde en ansats att få stiga på just som jag berättade att kräksjuka härjade i huset. de stannade då i trappuppgången och framförde sitt ärende: vi ville bara höra med dig när du har tid att gå en bibelkurs?! förvånad över att ens bli erbjuden något kristet såhär på söndagsmorgonen och med tanke på min okyrkliga vardag sa jag snabbt att jag nog inte var intresserad. sen funderade jag över formuleringen. NÄR jag hade TID? inte om jag var intresserad, om jag ville, OM jag hade TID. som jag trodde gav inte dessa söndagsmissionärer upp efter endast ett jag är inte intresserad utan berättade istället för mig hur mycket användning man hade av bibeln än idag, trots att det var en så gammal bok. jag fick höra att man kunde hitta mycket i den som kunde göra nytta i dagens samhälle. efter ytterligare två jag är inte intresserad plockade ena tjejen upp en bibel ur väskan. hon frågade om hon fick läsa ett bibelord för mig. hon väntade inte på svar utan läste det där om att man ska behandla alla som man själv blir behandlad (det är från lukas, du har säkert läst det) och ställde sen en fråga som man inte kan svara nej på. tror du inte att världen skulle vara bättre om alla följde sådana ord från bibeln. här hade jag lessnat, och fick bita mig i tungan för att inte ta upp allt det där jag skulle vilja diskutera med dem, jag sa ett slutligt NEJ TACK och började sakta stänga dörren. den ena tjejen satte ner bibeln i väskan igen, den andra log lite skuldmetvetet, sen sa de hej då och gick ner mot porten.
jag förstår att man vill sprida sin tro om den är det största man har i livet, jag förstår att man vill att fler ska "hitta" det fantastiska man själv har hittat. men jag är ledsen, jag är inte intresserad. och då borde ett nej räcka.

norrlandslängtanmin norrlandslängtan har de senaste veckorna bara växt sig större och större. just nu värker det i hjärtat när jag tänker på meterdjup snö där solen glittrar, skidbackar och knarrande promenader. jag längtar efter mamma och pappas stora villa, bastubad och värmade brasa i öppna spisen. jag längtar efter häng med lillebror, mys med katten, snack med mamma och bilfärder med pappa. om tre veckor åker jag upp för att stanna en knapp vecka. och jag längtar! trots att jag trivs här i storstan vet jag att mitt hjärta alltid tillhör norrland och jag vet att jag en dag kommer att flytta upp igen. häromdagen var den tanken så bekant att jag till och med besökte lulebos hemsida bara för att kolla hur jag låg till med köpoängen.

i’m a little short on solar

idag (eller egentligen är idag över för en timme sen, men jag har inte somnat än) för exakt ett år sedan stod jag och anna på club koko i london och såg tegan&sara. femte mars tvåtusenåtta. jag kommer fortfarande ihåg hur det var rys på armarna under låtarna och skratt i magen under mellansnacket. det var en helt fantastisk spelning. sen dess har jag med jämna mellanrum fått tegan&sara-cravings, en känsla av att vilja se dem nu och spelningen har kvalat upp riktigt, riktigt högt på min bästa-lista. låten som jag helst av allt skulle vilja se live just nu.. fantastiska this is everything.


självdisciplin saknas

anna-karin blom! huuur svårt kan det vara att gå och lägga sig i vettig tid när man vet att man ska upp tio över tre nästkommande morgon? jävligt svårt tydligen. somnar jag NU hinner jag sova i fem timmar. fem timmar inför tio timmar på jobbet är inte tillräckligt. och då har jag ändå inte somnat än. huja! nu är det off-knappen på datorn, alarm på telefonen och släcka lampan som gäller. imorgon efter jobbet ska jag fördriva tid till halv fem, sen möta upp de bästa jag har kvar sen högstadiet för middag och bio, män som hatar kvinnor, i can't wait! godnatt!