sol och bad

hej då sverige, nu drar jag till värmen i turkland!

varje fredag

städdag. tvättdag. diskdag.
jag är ledig och ska ägna dagen till allt som blir åsidosatt när det känns som att jobbar dygnet runt. diskberget har tornat upp sig likt en mount everesttopp och tagit över köket. tvätten svämmade över tvättkorgskanten och snurrar nu som bäst i maskinerna tre portar bort.
en stor storstädningsanledning är att min mamma anländer stockholm på måndag. och en mamma gillar ett städat hem. det är bra att ha en mamma som städmorot.


dags att välja

tre dagar kvar. och jag är så nervös. dels för att det känns självklart att alliansen kommer att ta hem ännu ett val. men även för att jag tror att sverigedemokraterna kommer få en alldeles för stor röstprocent. det borde inte få vara möjligt i sverige idag. berghs-elever har gjort ett upprop.all work (and some play)imorgon ska jag infinna mig på grönan för första gången den här säsongen. anledningen heter hoffmaestro och chraa och det känns som att varenda kotte närvara. hursom blir det ett uppskattat och efterlängtat avbrott i den tunga vecka jag är mitt uppe i. jobbade tio timmar måndag och tisdag och mina dagar gick ut på att guida och utbilda två nya tjejer. hundra frågor och dubbelt så många "visa hur det går till"-moment tar på krafterna och både kroppen och huvudet blir tungt. igår, idag och imorgon närvarar jag på hrf-kurs, och jag kan snabbt konstatera att det är en riktig utmaning att sitta och lyssna hela dagarna när man är van att stå, gå och serva med gäster hela dagarna. som kronan på verket avslutar jag veckan med helg-stängning. sju dagar på en vecka kräver nästan en hoffmaestro-spelning på fredan.

det där med framtiden

häromdagen frågade min jobbkollega david om jag hade en växande jobbångest inom mig. jag skrattade och svarade jakande. sanningen är att jag inte riktigt vet vad jag ska ta mig till när det kommer till min jobbsituation. jag känner mig som zelda.