i drömmen

jag drömmer stressade drömmar. kan bero på att jag har den där bostadspaniken som hela tiden ligger och gror lite under ytan. i natt blev jag rånad på jobbet. en man kom och hotade mig med pistol och kastade fulla vinglas till höger och vänster när jag skulle till att servera mat till brudar med blåa kuponger (ssp-inbitna förstår). jag var ensam och det dröjde jättelänge innan det kom vakter till mitt försvar. och under tiden försökte jag febrilt stoppa mannen med pistol. när han väl blev omhändertagen av centralen-vakterna dröjde det länge innan polis kom. jag fortsatte jobba och när jag väl hade två poliser framför mig gav de mig en blick och sa nej, vi kan inte prata med henne än. hon kommer att börja gråta, det ser jag på hennes ögon. jag fick övertala poliserna att ta mig från tjänst och fråga vad som hade hänt. när jag väl fick gå ifrån och började berätta blev jag bara hyschad av poliserna och de satte mig i en bil och körde till ett litet torp ute i skogen. där praktiskt taget kastade de in mig, för att, som de sa få mig tillbaka till den hotade känslan. när jag skrek att de skulle sluta lät de mig titta in i ett sovrum. där låg rånaren på sägen, handfängslad och med tejp för munnen. jag sprang ut, grät och undrade varför jag skulle träffa honom. till svar fick jag det är han som vill träffa dig.
sen vaknade jag, skärrad och nära gråt, undrade var jag var, vad klockan var och vad jag hade för plikter för dagen. jag vände mig om för att krypa in i en famn för att inse att den inte fanns där idag. nu har jag ett konstigt vemod över mig, och jag känner mig lite som vädret utanför. grå.


it all seems so untrue

jag dricker kaffe som hunnit kallna för att jag fastnade i lägenhetsdrömmar på hemnet alldeles för länge. efter några skakiga veckor med mycket funderingar på hur min boendesituation ska se ut i framtiden kom smällen igår. från och med första december står jag utan lägenhet. eller, utan kanske jag inte blir. men då måste jag, mina tillhörigheter och min kombo lämna vår fina trea i svedmyra. det känns förjävligt och sen sjutiden igår har jag varit en tickande bomb av tårar och snor. det börjar dock lägga sig lite nu och jag börjar inse att det är viktigare att försöka ta tag i en lösning än att gråta bort tiden. världens finaste tjej har varit vid min sida, kramat mig och torkat tårar, mamma har engagerat alla hon känner, jag planerar samtal med banken och mina vänner visar återigen att de är världens bästa. snart kommer jag nog också kunna se det där som alla säger: det löser sig!


tegan&sara första singel från nya albumet lämnar inte mycket att önska..

sämre än djur

ni som känner mig vet att min läggning inte riktigt har rimmat helt rätt hos mina föräldrar. vi har för ett bra tag sen kommit till den punkten att vi inte pratar om det. det har varit lättare så. pratar man inte om det finns det inte. och jag har liksom förlikat mig med det. när jag tänker på det gör det ont. och jag vet att jag snart kommer till en punkt då jag måste göra något åt att bättra situationen. men i söndags visade svt dokumentären sämre än djur, om homosexualitet i hederskulturer. det fick mig att tänka att jag kunde ha det mycket värre. jag blev illa till mods, ledsen och arg. se den på svt play.