put your tongue in my mouth so i don't have to speak

glass till frukost. näringsrikt och mättande.
jag har tappat tuggfunktionen och tungan känns som en stor svamp i munnen. den har intagit någon slags tredubbel storlek. jag kan inte säga s och viljan att prata lockar inte överhuvudtaget. varje gång jag stoppar något i munnen känns det som att kulorna är lösa och jag nojar över att jag ska svälja fästet. det är alltså detta jag har gått och väntat på sen jag var sexton. sex års velande efter en svullen tunga.

men shit, så grymt det känns. och snyggt är det. så adrenalinfylld som jag var igår efter att nålen gått igenom min tunga har jag inte varit på jag vet inte hur länge. nu ska jag bara ta mig igenom läkningsperioden och pärsen att berätta för päronen att deras dotter har gjort "något korkat". haha.


halloween


   

halloween-fest på kåren igår. det var ett evigt dividerande om huruvida vi firade på rätt helg eller inte, men jag håller bestämt fast vid den amerikanska traditionen. så, fest igår. först tillagades en väldigt fetaostfylld spenat och soltorkade tomater-paj hemma hos mig parallelt med smink och fix för förvandlingen till djävular. pajen var god och stylingen blev bra. full pott, eller nåt.
vi korkade upp våra känguru-tetror och sällskapade till delade itunes-spellistor (kalla mig obildad men inte visste jag om den där finurliga funktionen med itunes) och plötsligt var klockan det-är-dags-att-gå-till-kåren. jag måste säga att jag var amazed över allas dedication till utklädnads-temat. sweet!
kvällen försvann snabbt och kan sammanfattas som riktigt lyckad. inte riktigt lika många överraskningar och oförutsägbarheter som de senaste kårkvällarna. men det var bara skönt.
jag inser att jag måste se över mitt intag av rödvin. inte för att jag mår dåligt, utan för att jag har alldeles för kul och allt för ofta glömmer bort lite utav hur kul jag har. även om det inte orsakat några vidare missöden kan det vara fint att slippa ha missade detaljer som ploppar upp i huvudet dagen efter.

jag kom att tänka på frågan. "har du adressen till min blogg?". och så insåg jag att det känns något olustigt om du ska ha inblick i mitt liv om all min inblick i ditt undanbedes. men jag antar att jag inte kan göra något åt det då jag själv valt att annonsera om mina tankar.

imorgon ska jag räcka ut tungan. på riktigt. och jag hoppas så innerligt att allt det som sagts om smärta och så vidare är sant. nåväl, sex års velande och väntan är över klockan tre imorgon. iih.

femton timmar kvar

nu tar den äkta tentapaniken över. den som lamslår och gör mig handlingsförlamad. jag är fortfarande alldeles för lugn för mitt eget bästa och tror på sedvanligt sätt att allt löser sig. för det gör det ju. alltid. tillslut.
svarar på lite frågor under tiden. som ett tidsfördriv jag inte behöver.

JAG

Vill:
bli klar med hemtentan, ha en rolig helg, få besök, skratta och att sally ska sluta ödelägga min lgh.
Har: underbara vänner, dålig självdiciplin, för många tankar och för lite uttryck.
Önskar: mig bättre självdiciplin, en bra vinter, en fin helg.
Hatar: oacceptans och överanalyser.
Är rädd för: ensamhet, mörker, att förlora de jag tycker om.
Hör: just nu: anna ternheim - seperation road.
Undrar: varför man krånglar till saker och ting för sig.
Ångrar: att jag inte börjar i tid och tar chanser jag får.
Älskar: mina vänner, min familj, musik, sällskap, uppskattning, minnen, varma leenden.
Sjunger: hellre än bra.
Gråter: ja. ofta. åt allt möjligt.


JA ELLER NEJ

Jag har en dagbok:
jag har en blogg.
Jag gillar att laga mat: love it. om jag slipper göra det själv.
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: ja. vissa saker delar man bara med sig själv.


FAVORIT

Nummer:
8 och 21.
Färg: grön, röd, svart, vit.
Dag: lördag.
Månad: maj.
Drycker: till vardags: te, kaffe, mineralvatten. till fest: öl, vin, cider.


FÖREDRAR

Gos eller hångel:
både och, beroende på situation.
Te eller kaffe: både och.
Mörkt eller ljust öl: ljust.
Rött eller vitt vin: rött. leva eller kangoo rouge.


INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG

Gråtit?
nej, men det har varit nära.
Hjälpt någon? kanske?
Köpt något? yes. se föregående inlägg.
Gått på bio? nej.
Sagt 'jag älskar dig'? nej.
Saknat ett ex? nej.
Skrivit i en dagbok? bloggat.
Haft ett seriöst samtal? semi-seriöst.
Saknat någon? ja.
Kramat någon? nej.

funderingar i tentatimme

mindre än nitton timmar kvar till deadline, tills jag ska vara färdig med kurserna i läsperiod ett. nitton timmar och jag har mer kvar än vad som borde gå att klämma in på den tiden. jag är världens sämsta när det kommer till planering och självdiciplin och det får jag sota för nu. jag sumpar så mycket genom att göra så här. jag sumpar mina chanser att visa vad jag kan och jag sumpar mina chanser att känna mig nöjd med det jag gjort. men.. that's me, jag är tjugotvå år och har inte lärt mig än. kanske kan man lära en gammal hund att sitta, kanske får man bara inse att det enda man kan är att göra det bästa av situationen. tur är väl att jag (förhoppningsvis) ska jobba i en bransch med ledordet deadline ständigt kommer att ringa i huvudet.

jag stillade min tentaperiodspanik med lite shopping idag. det var jag värd. en ruskigt fin tröja och ett ruskigt fint halsband. heja!


 


nu doftar kaffet i hela lägenheten och jag ska försöka ta nya tag. ett djupt andetag, och en början på vad som kommer bli en lång natt.. tio högskolepoäng ska inkasseras imorgon.

en sak till.. ta en titt:
http://www.youtube.com/watch?v=fz5IRdFIpvA&eurl

catfight

nu vill jag bara badda ögonen, bädda ner mig i ett varmt bad och glömma att jag har en galen katt som gör allt för att ödelägga hela min lägenhet.


shame on me

när ska jag lära mig att man måste planera sin tid? att det inte funkar att sätta igång när man ser slutet på kursen, att det inte är sunt att sitta around the clock sista veckan. jag är där igen. och jag har bara mig själv att skylla.


frågor en sen morgon

KALLT UTE? ja, snö idag! :)
IDROTTAR DU? jag har intentionen att göra det iaf.
ELITNIVÅ? haha. oja.
SISTA DU ÅT?
HAR DU EN GITARR? nej. är dessutom ganska omusikalisk.
VILKET LAND VILL DU HELST BESÖKA? england (london!). igen, igen, igen.
TYCKER DU OM DATASPELSVÅLD? nej.
MARIO ELLER SONIC? sonic.
HAR DU BRA HÖRSEL? beror på om jag vill höra eller inte.
TYCKER DU OM SÅNT HÄR? jag uppskattar meningslöst tidsfördriv.
HAR DU NÅGOT DJUR? yes. en kisse! älsklingssally!
HAR DU NÅGRA TRUMMOR? nä, men jag kan ullabella, ullabella..
TITTAR DU MYCKET PÅ TV? ganska mycket, men sällan engagerat.
LIAM ELLER NOEL? liam.
NÄR SPYDDE DU SIST? den där dagen vi skulle ha handledning, i mitten på september typ.
VARFÖR? nån elak bakterie eller så.
HIM ELLER PLACEBO? ganska okej båda två.
SENAST SPELADE DATASPEL? nåt spel där man skulle klippa kablar till en bomb eller nåt.
VAD SKA DU GÖRA IKVÄLL? ikväll? det är natt nu.
NIRVANA ELLER PEARL JAM? pearl jam.
JAY-Z ELLER OUTKAST? outkast.
ÄR DU RIK? inte pengamässigt.
ÄR DU ARBETARKLASS? hoho. beror på hur man ser det. men ja.
HAR DU BRA BETYG? hade lite över medel typ.
VAD HAR DU FÖR MATTEBETYG? vg till matte b, då blev det g.
SVENSKA? betyg? mvg. skryyyt..
ENGELSKA? mitt favvoämne, mvg.
VAD SÅG DU SENAST PÅ TV? lite efter tio med malou.
HAR DU NÅGON HEMLIGHET? haha. många.
SKULLE DU VILJA GÖRA NÅGOT ANNAT NU? oja.
RÖKER DU? nej, inte regelbundet.
SNUSAR DU? nej.
VAD SKA DU GÖRA NU? äta frukost.
KOMMER DET KOSTA PENGAR? nej, men det kostade när jag handlade. :P

ombyte

det har varit en vecka som rusat fram. skola, umgänge, plugg, film. det har varit en bra vecka, men just nu känns det som att jag håller på att spricka av all tristress. jag har hur mycket som helst att göra, att ta tag i, ta mig förbi men orken är slut och jag känner bara ett stort gaaaah! som att jag behöver göra nåt annat, slippa tänka och fokusera på alla måsten. just nu skulle jag behöva en promenad, andas lite höstluft, spontanhäng, ett ombyte. jag är så otroligt nöjd med mitt liv nu, jag är nöjd med piteå, nöjd med umgänget, påhitten, sällskapet, planerna, allt det där, men jag behöver något annat också. något som ger lite distans och en annan syn på saker och ting. nån som inte vet allt, alla chargonger, intriger, allt det där.. behöver lite nya ord, för att bland upp allt underbart.

imorgon är det upplevelsefest. som jag ser fram emot det! nåt hemligt, nåt annat än tradiotionella kåren en fredagkväll. dresscode: underställ. det har vi fixat. plus lite till. kan bli hur bra som helst! :) fix och mat hos sara, förfest hos steffen sen kåren. undra om denna fredag blir lika intrigfylld som föregående. haha. let's hope not. undra hur länge vi ska leva på sviterna av den kvällen.

min kisse har förkärlek för smutsiga strumpor. när hon inte lever rövare och gör sitt bästa för att riva ner gardiner och blomkrukor vilar hon och smider planer i tvättkorgen. tokigt att man inte kan bli arg även fast hon sprider blomjord över hela golvet. men hur skulle man kunna bli arg på de ögonen?


national coming out day

idag är det visst national coming out day! :)
så glad jag blir av sånt. speciella dagar, som hedrar något litet, som ändå är så stort för mig.

så..

happy national coming out day!


med ett blödigt hjärta

idag skulle det analyseras talspråk. förra veckan fick klassen välja ut varsin på cirkus tre minuter. den skulle läsas in i en radiostudio, med studiomick, hörlurar och hela baletten. jag läste linda skugge - jag vill inte ha någon bästa vän. hjärtat slog när jag läste in den för en vecka sen. men det slog än högre när jag skulle höra mig själv idag. jag klarade mig okej. bättre än jag trodde, men inte så bra som man kunde hoppats. men övning ger träning och jag ser det för var det var. mitt första försök.

text efter text rullade förbi, tills det bara var en text kvar. klassens egna mamma, hon som är äldst i klassen, galet fin i sin gravida mage och har ett så otroligt stort hjärta. hon började med ett hej och en förklaring att texten var riktad till oss, klassen. hon berättade om sina fobier, om rädslor och saker som vi vågar varje dag, om hur vi växer varje gång vi konfronterar våra hjärnspöken. hon hade sån otrolig inlevelse, känsla, sånt fint uttryck att tanken slog mig.. hur kan man vara rädd för något som man gör såhär bra..
sen kom attacken, slutklämmen som nockade alla mina känslor överbord. hon talade till oss. hon adresserade det faktum att hon bara finns med oss månaden ut, att hon redan saknar allt som vår utbildning innebär. hon önskade oss lycka till och uppmanade oss att trotsa alla våra rädslor och alla våra små terroristdemoner. för varje gång, varje gång man vågar växer man lite.
och där satt jag, på golvet i en radiostudio, med tårarna forsande nerför kinderna. det spelade ingen roll att jag försökte hålla mig samman. hon fick det att skaka i varje tårkanal... länge leve blödigheten!

från aftonbladet söndag

Vad får dina armhår att resa sig?
bra musik, vackra röster, fina ord.
Vilken sida tycker du bäst om hos dig själv?
jag är ärlig och rak.
...och vilken tycker du minst om?
jag dömer för snabbt och kan vara lite för naiv.
Vilket var ditt första jobb?
mitt första riktiga var donken i luleå.
Ditt liv har hittills varit..?
som en berg-och dalbana. höga toppar och branta fall.
Vilken är din största prestation?
för mig själv: jag har vetat vart jag vill. och tagit mig dit.
Vilken är din största fiktiva hjälte?
nemi.
Vad har du på nattduksbordet?
ljusstakar, tidningar och väckarklocka.
Vad ville du bli när du var liten?
krukmakare, optiker, journalist, i den ordningen. journalist kom när jag var tolv.
Vilken är den största passionen i ditt liv?
viljan att bli nöjd och lycklig.
Vem är din största kärlek?
familjen.
Vilken är din största extravagans?
några av mina klädesplagg. sånt jag varit tvungen att köpa trots skyhögt pris.
När tvivlar du?
för ofta. när jag ska prestera, när jag får beröm och kärleksförklaringar. tyvärr.
När känner du dig stolt?
när jag gör någon glad.
Vilken skiva är mest nött i din skivsamling?
Lifehouse - No name face.
Vad gör dig fly förbannad?
människor som inte kan respektera andra. på alla plan.
Vilka drag föraktar du hos andra?
för stor dos självsäkerhet, avsaknaden av självdistans.
Vad inspirerar dig?
människor.
Om du skulle återfödas som en sak, vad skulle det vara?
något instrument.
Vilken är din hemliga last?
reality shows.
Vem vinner elitserien?
en tumme för luleå, en tro på frölunda.
Vilken idrottare beundrar du mest?
carolina klüft.
Om du var Gud för en dag, vad skulle du ändra på först?
alla klasskillnader som skapas av hudfärg, religion, sexuell läggning, osv.
Om du skulle tvingas välja en ny karriär, vad skulle det vara?
om jag inte får bli journalist skulle jag vilja jobba med människor. socionom kanske.
Vad skrämmer dig mest?
människor, och deras förakt.
Vilket ord eller uttryck använder du alldeles för ofta?
typ, tok-, sweet.. typ. :P
Vilken är din mest älskade sak?
jag älskar min säng, men jag skulle nog inte klara mig utan min telefon.
När blev du illa behandlad senast?
minns inte. försöker att glömma sånt.
När du blir riktigt sugen på något, vad vill du ha då?
guacamole eller choklad.
Vad tror du andra lägger märke till när de träffar dig första gången?
mitt hår och att jag lätt pratar alldeles för mycket.
Hur skulle du vilja dö?
snabbt och smärtfritt, när jag gör något jag älskar.
Vem är din favoritförfattare?

jonas gardell och charlotta cederlöf.
Vem vinner i en fajt - Spindelmannen eller Stålmannen?
stålmannen, lätt!


välkommen hem sallynu är kissen på plats. lilla, söta sally tillhör nu mitt enmanshushåll. :)

uppdatering

uppe med tuppen. väckarklocka och magont är ingen bra kombination klockan sju på morgonen. men efter en dusch och lite te känns det okej.

rensning i mitt gamla rum hemma hos päronen igår. slänga? spara? använda igen? frustrationen var på topp och många stackars plagg hamnade nog oförtjänt i slänga-högen. men vad gör det? när man inte är sen att köpa in ett nytt lager. ett par jeans, en sweatshirt och fyra t-shirts igår. trevlig shoppingtur med kerstin och conny iår. luleå har sällan varit mer intressant. dessutom fick jag räcka ut tungan åt obehagliga hästsvansen, helt frivilligt. snart kommer hålet. iih!

idag ska jag köra tjugoåtta mil. umeå! malin, emma, ida. fint att träffa dem. längesen nu. blir nog en trevlig helg. idol (cissi!), god mat, shopping, fest..

q&a

FÖRSTA
Riktiga
jobb: mcdonald's.
Egenköpta CD: pandora - trust me. (singel iofs)
Piercing/tatuering: på gång.
Riktiga kärlek: j-p i när jag var sju år gick i ettan. jag var så käär!
Fiende: på mellanstadiet. men jag nämer inga namn.

SENASTE
Biltur: när mamma och pappa skjutsade mig till piteå i lördags.
Kyss: i fredags.
Låne-bok: tisdagarna med morrie, av mamma.
Film sedd: beck - pojken i glaskulan, i söndags.
Dryck förtärd: kaffe på skolan.
Mat äten: frukost imorse, gröt, macka och te.
Telefonsamtal: emma, igår.
Skiva spelad: spelar brud-soundtrack. lisa miskovsky - once gone, always missing nu.
Irritation: min oförmåga att få tummen ur.

JAG

Vill: uppleva mer, känna mer, göra mer..
Har: ett liv som mer och mer närmar sig det jag vill ha. och snart en katt! :)
Önskar: att jag hade mer pengar, mer tid, mer ideer, mer fantasi..
Hatar: oacceptans och avsaknaden av kompromissförmåga.
Är rädd för: att inte våga.
Hör: musik, kloka ord, skratt..
Undrar: alldeles för mycket.
Ångrar: inget.
Älskar: livet. (med allt bra det innefattar)
Sjunger: med i låtar jag gillar.
Gråter: ofta.

JA ELLER NEJ
Jag har en dagbok: yes. för mig själv och blogg.
Jag gillar att laga mat: ja, om sällskap finns.
Jag har en hemlighet jag inte delat med någon: ja.

FAVORIT
Nummer: 8
Färg: grön.
Dag: lördag.
Månad: maj. älskar då våren är på sista versen.
Drycker: te, kaffe, mineralvatten, juice.

FÖREDRAR
Gos eller hångel: gos och hångel.
Te eller kaffe: te hemma, kaffe borta.
Mörkt eller ljust öl: ljust.
Rött eller vitt vin: rött leva.

INOM DET SENASTE DYGNET HAR JAG
Gråtit? nej.
Hjälpt någon? säkert?
Köpt något? kaffe på skolan, födelsedagsgodis+kort till spieken.
Gått på bio? nej.
Sagt 'jag älskar dig'? nej.
Saknat ett ex? hm. ja.
Skrivit i en dagbok? bara blogg.
Haft ett seriöst samtal? nej.
Saknat någon? ja.
Kramat någon? nej.

begagnade bröstvad tänkte hon? vad fick henne att tro att två hårda melohalvor på en platt bröstkorg skulle bli snyggt? två random placerade plasttuttar med en landningsbana emellan? snälla jessica?
när ska brudar fatta att naturliga tits är finast? det finns inga ursäkter. det tror jag att de flesta håller med om, oavsett vad de påstår utåt. det är inte så jävla kul längre, jag lovar.
jag kommer fortfarnade att hävda att de begagnade bröst lars winnerbäck sjunger om är av silikon och att snooks fräscha bröst är små och natrurliga.

tills vidare kan vi ju tacka alla som såg förnedrings big brother denna säsong, röstade på jessica och gav henne pengar så hon också kunde bli en i raden av blonda brudar med plasttits. precis vad världen behöver.

bild: expressen.

musik-utmaning

tänk, sån tur man kan ha. jag som älskar utmaningar, och vips var hon där, den där lunda-bruttan.

Var hittade du denna utmaning?
den hittade mig. i form av anna. tack, tack!

Vad lyssnar du på för sorts musik?
amerikansk poprock, svensk rock a la kent, brudar! (ternheim, maria mena, enlin sigvardsson osv)

Vad heter favoritartisten/artisterna?
kent, anna ternheim, lifehouse, lars winnerbäck, elin sigvardsson, marit bergman, coldplay, kristofer åström, håkan hellström, osv..

Låt som gör dig glad:
scissor sisters - i don't feel like dancing.
deportees - arrest me til it hurts.
red hot chili peppers - dani california.
håkan hellström - ramlar.

Bästa låten:
something corporate - konstantine.
kent - nålens öga.
the ark - the most radical thing to do.
foo fighters - learning to fly.
sparks - i merried myself.
tori amos - a sorta fairytale.
lars winnerbäck - du hade tid.
hovet - vacker och lugn.

Sämsta låten:
shirley clamp - kärleken föds.
amy diamond - whats in it for me.
cosmo four - pickaboo.
osv.. det görs alldeles för mycket dålig musik.

Bästa partyhiten:
just nu: scissor sisters - i don't feel like dancing.

I min mp3 (iPod):
nelly furtarto - try.
dixie chicks - not ready to make nice.
saybia - the second you sleep.
regina spektor - somedays.
lisa miskovsky - sweet misery.


Jag utmanar: tror inte att så många bloggare läser det jag skriver så jag lämnar det öppet.


jag har frihet i blicken, precis som du

nu är det banne mig på tiden att jag uppar lite. bloggandet var en stor ambition när jag började men jag kom visst av mig nånstans på vägen. inte för att  jag tror att jag hade sådär överdrivet många läsare den lilla period då jag faktiskt skrev nån rad då och då eller att mitt liv finnes så särskilt intressant för omvärlden, men skrivandet ligger ju alltid där och lurar på något sätt. ibland tror jag att jag har tappat bort det, det känns så alldeles för ofta. som att jag inte vet hur man gör längre (om jag någonsin vetat).

tänk hur trivsamt det kan vara med ensamtid ibland. jag facineras över hur tydligt jag känner när det behövs. när jag behöver vara själv med tänka ljus, mjuka kuddar och litervis med te. då jag ler för mig själv då mörkret sänker sig utanför och jag fyller min playlist med mina favoritbrudar för tillfället. anna ternheim, maria mena, lisa miskovsky, nina kinert, elin sigvardsson.. och så dixie chicks - not ready to make nice en sådär femtioelva gånger.

mitt i ensamheten (ordet som är två ytterligheter. något som jag kan känna mig så tillfreds med. eller gråta ögonen ur mig över) känner jag hur nöjd jag är med mitt liv just nu. hur underbart det är med ankarskvällar och interna skämt, hur jag älskar spontant häng och efterlängtade planer. det känns som att jag hittat min plats där jag kan vara jag med allt jag vill uttrycka. jag känner mig lugn. trygg. kanske ordnar saker och ting upp sig till något bra. trots allt. allt eftersom. jag kanske får lära mig att ibland tar vägen slut och man kommer inte längre. att man inte kan hoppas på de bra refrängerna hela tiden utan får nöja sig med att man kommer en bit på vägen.