hej då stockholm, hej utlandet!

idag har jag haft bra-dag med sara. jordgubbar och körsbär i humlegården, över tjugo grader varmt och ömmande solbrända axlar. stockholm visar upp sin bästa sida och jag blir bara mer och mer förälskad i staden för varje dag som går. därför är det med en liiiten gnutta vemod i magen som jag sätter mig på planet mot kroatien imorgon. men det ska bli fint. en vecka med sol, hav och mami. kan nog vara världens bästa tjugofemårspresent. ta hand om stockholm åt mig när jag är borta, vi ses den tredje juni!

sol, och dagen efter måndag

att titta på solnedgången på en kaj vid djurgården med ett huvud på min axel är nog ett av de finaste sätten att spendera en måndagkväll. sen är medis mitt i natten platsen och man tänker att det bästa är att ta saker som de kommer och att herr winnerbäck inte alltid är det bästa att söka citat hos.
nu ska jag dricka upp min smootie och göra mig iordning för en dag i en park med sara. stockholm har välkomnat sommaren!

ikväll citerar jag herr winnerbäck


hard work, work

jag. vill. inte. jobba.
idag skulle jag jobba nätta fyra och en halv timme. ledig fram till halv tre och fri igen vid sju. men så blev det inte. istället åkte jag på tio långa söndags-timmar bara för att jag känner igen situationen att sitta och ringa in folk utan framgång så väl. skiftledaråren på donkan har satt sina spår och är det bara rätt person som frågar så vet jag inte hur man säger nej. nu är det bara att bita ihop, dra på leendet och hoppas att dagen passerar smärtfritt. och tänka på att efter idag är jag ledig fram till den fjärde juni.

fredag

idag har jag: sovit för få timmar. lämnat sängen klockan tre. fått en fin start. börjat jobba klockan fyra. varit glad över klämdagens inverkan på resandet. haft dåligt tålamod. blivit irriterad på upprepa saker om och om igen. lidit av tunnelseende. väntat. blivit arg på telia. ringt och bråkat med telia. känt mig konfunderad. hoppats. slutat jobba klockan ett. trängts genom folkmassor till gallerian. bråkat lite mer på telia, nu i butik. letat kläder med världens finaste gravida mage. gäspat. åkt hem. promenerat i regnet. funderat. försökt sova middag. saknat. letat kroatien-boende. duschat. vägrat dra upp persiennerna. motstått viljan att gömma mig under täcket. längtat.
nu ska jag klä mig, bli pigg och bege mig mot täby där det vankas vin och skvaller på en balkong med sara.

plain tuesday

ikväll har jag och min kånken varit på stureplan. jag har belönat en tung dag med öl och fått råd av den frälsta norrlänningen. jag har sjungt maud lindström i ett taxibagage och skrattat. jag har hoppat av nattbussen efter tre stationer, ätit cheeseburgare vid slussen och tjafsat med lumpargrabbar. åkt taxi med en brutta som chauffören trodde var min och sen fått råd av densamma i tonen hon är inte rätt för dig. nu har jag landat i sängen, tittar ut på natten som håller på att skifta till morgon och hör fåglarna kvittra. om tio timmar ska jag vara på jobbet igen, fram tills dess ska jag försöka att inte samla allt för många tankar.

jag läste att marit bergman ska göra årets pride-låt. och jag tänkte på dig.

regnig måndag

igår var ingen bra dag. nån slags post-eurovision depression kanske. eller för lite sömn. eller så var det det kaosartade läget på jobbet som gav mitt dåliga humör bra förutsättningar. jag slet tretton timmar och vi var en personalstyrka utan någon som var helt ruttad. som tur är är mina arbetskompisar så fina och vi fick en lugn kväll. och mitt i passet kom kitty. fina, fina kitty jutbring. jag blev lite starstruck och hänförd över att hon verkligen var så snygg och tuff som jag föreställt mig. jag gjorde dock mitt bästa för att hålla mig lugn och cool, hah. hon var världens gulligaste och frågade om vi hade nåt att äta till en som försökte vara lite vegan. jag kunde inte hjälpa henne, men att prata veganmat med kitty en stund var nog den bästa medicin jag kunde få en sur söndagkväll.idag gick jag till tunnelbanan istället för att cykla för första gången på säkert två veckor. det regnade och på nåt sätt tänkte jag att det skulle rensa huvudet. det gjorde det inte. men det pajade frisyren.

ripped right at the seam

so lost when i found you
crawled up in that chair
believing that this is how it works
you love and it hurts

grattis på bästa helgen

jag har haft en helt fantastisk helg! jag skulle kunna skriva en halv uppsats om fredagens middag på patricia, om de finaste vännerna i världen, om 80-talsmusik på första gången-klubb, om fika med karin, om alla grattis-hälsningar, om grillfest på lördagen, om medis mitt i natten, om den saknade tösen och de mjuka läpparna, om sconesfrukost, om djurgårdsfärja och promenad längs vattnet, voltaire-fika, om världens bästa pojkvän anders som lagar spontan trerätters och dedikerar det till min födelsedag.. om nybäddad säng, fina sms, robinson-repris i dubbelsäng, bebissparkar, bokad kroatien-resa, kombo-synkning.. men det ska jag inte. jag ska bara konstatera att det tjugofemte året har börjat bra.

you get so silly when you're lonely

igår spotify:ade jag the ark när jag stod och gjorde mig klar för frukost på slussen-kajen med sara. mest för att det var längesen och för att the arks musik alltid brukar få mig på bra humör. men så var den där. den där låten som skriker gymnasiet, grubbel och må dålig, tårar och trasiga tankar. och den där känslan var tillbaka. som att kastas sju år bakåt i tiden. men den är fortfarande fin så det gör ont. och nu har jag en klump i magen.