the sunshine of my life

just nu har jag lust att gräva ett stort hål och gömma mig där, sticka ner huvudet i sanden, hålla för öronen och skrika lalalala när verkligenheten försöker berätta för mig vad jag måste göra. alternativt krypa ner långt under täcket inte inte titta fram förrän alla faror (måsten, borden..) har försvunnit. men det ska jag inte göra. istället ska jag sätta mig i solen och låta den dränka allt som känns jobbigt.

tänk om

det gör ont. det gör ont när jag hör det där. ja, det där. det där som inte alls borde beröra mig. det minsta. det där som inte alls påverkar mig när jag tänker efter. men just då, då när jag hör, det där.. då känns det. då knyter det sig lite i magen, jag kniper ögonen och tänker den där alldeles för uttjatade tanken.. tänk om.

alla drömmer om fåglar

image65
när dagen börjar med dubbla låtar av nostalgi-håkan på radio,
då har den tagit ett steg i rätt riktning.

våffeldagen

helgen försvann alldeles för fort, precis som jag misstänkte att den skulle göra. imorgon väntar bakläxan på big bad grävarbetet och jag vill vill vill inte behöva ta tag i det igen. men, it ain't over 'til it's over så det är bara att bita i det där bekanta äpplet.
i fredags knallades det på stan (bara för att csn hade kommit), matvaruhandlades det på ica och inskaffades det förnödenheter på glasbanken. sen var det pizza, pepinodrinkar och öl innan 20x2-års fest med hollywood-tema på kåren. trots att det där partyhumöret hittade mig någorlunda under kvällen segade jag ihop vid elva och tänkte tanken ibland är kvarters stort nog.. jag och fanny knallade hem vid halv tolv och jag var nöjd över att ligga under täcket vid halv ett. seglördagen spenderades i soffan framför tv:n och inte ett vettigt finger lyftes förrän sent på eftermiddagen. kvällen var steffens och vi åt go-mat på thaigarden och spelade sen sällskapsspel på ankars. klockan var inte ens elva innan vi gäspade ikapp och det återigen vad dags för sängen. idag har det diskats, plockats och badats i väntan på våfflor på kåren. nu är klockan en-kvart-kvar och jag funderar på att det kanske hade varit en bra grej att äta lite middag. nåväl, våfflor och borat får mätta min mage, i'm just dying to komma ut ur lägenheten.


särbehandlad samlevnadsform

jag brukar försöka låta bli att bry mig om sånt som skrivs till min "nackdel" om jag tycker mig kunna skönja skribentens (obefintliga) interlligens i texten. jag brukar försöka att inte ta till mig av sånt som jag tycker mig kunna avfärda som okunskap och trångsynthet. men nu har jag svårt att låta bli. (kanske är det för att det handlar om dagstidningen som ofta låg på vårt köksbord om mornarna.)
i dagens kuriren tar ledarsidan (ja, LEDARsidan) alla pris.
stoppa homovigslar säger rubriken. rubriken på en text som tidningen står bakom. texten avhandlar hans regners förslag om homovigslar, ett förslag som skulle ge homosexuella par samma rättighet och frihet som heterosexuella par har idag. ett val om giftemål i kyrkan, ett val att kalla sig äkta makar och ett val att kalla sin förening för ett äktenskap. förslaget värderar homopar lika högt som heteropar och avfärdar inte vigseln till att ingå partnerskap, det val samkönade par har idag.

självklart ska detta trångsynt avfärdas i äkta åke green-anda. och det tas i från tårna.

Kristdemokraterna är starka motståndare mot en förändring i den här riktningen. Därför lär det också bli svårt att, som utredaren föreslår, införa en ny äktenskapsbalk från 2008 som är gemensam för homosexuella och heterosexuella par. Varför skulle de övriga partierna i regeringen skapa en konflikt genom att försöka köra över kristdemokraterna i en fråga som är så viktig för dem?

ja, varför? jag kan berätta varför. för att det inte handlar om att köra över ett parti. det handlar om att låta bli att köra över ungefär tio procent av sveriges befolkning. det handlar om att låta alla människor, oavsett läggning, leva tillsammans och uttrycka sin kärlek på lika villkor. det handlar om att erkänna samkönade par i samhället och ge dem samma chans att bedyra sin kärlek i kyrkan, inför gud, om de vill det.

Låt socialdemokraterna gå till val 2010 på homovigslar. Med tanke på att det finns cirka 1.500 par i Sverige som ingått partnerskap så lär homovigslar inte vara någon vinnarfråga.

1.500 par har ingått partnerskap. det betyder inte att det bara finns 1.500 samkönade par i sverige. kanske det är dags att öppna dörrarna för lika villkor så fler samkönade par kan känna sig välkommna i att visa sin kärlek även "på papper"?

Det är ingen särbehandling att hålla fast vid äktenskapet som en samlevnadsform mellan män och kvinnor. Ett begrepp med mycket djupa historiska rötter.

det finns mycket som har djupa historiska rötter, det finns också mycket som har hunnit bli förlegat. att avfärda särbehandlig på grund av historik är ett alldeles för billigt sätt att komma undan.

Homosexuella par får leva som de vill, men det betyder inte att de måste leva som man och hustru och försöka efterlikna heterosexuella par både när det gäller barn och äktenskapsform.

nämen, tack så hemskt mycket. vi får leva som vi vill, hallelulja! sen måste jag fråga. när blev kärlek och längtan efter barn en rättighet exlusivt för heterosexuella par? det handlar inte om att "försöka efterlikna heterosexuella par", det handlar om vanlig hederlig mänsklighet. jag lovar.


avslutningsvis har jag svårt att förstå de homopar som överhuvudtaget skulle vilja gifta sig i kyrkan. men jag tror på lika rättigheter och lika möjligheter för alla. och även fast jag blir både arg och förolämpad gör åsikter som kurirens ledare mig mest bara trött. och mörkrädd. 

nere för räkning

det känns lite som att jag trillar baklänges utan möjlighet att ta emot mig. som att jag fått ett oväntat slag i magen och tappat luften. dagens grävopponering fick mig att pysa som en ballong och nu när skoldagen är slut och jag klivit över tröskeln hemma är jag tom. färdigpyst. en tom skrynklig ballong på golvet. utan varken kraft eller ork att själv ta mig upp och bli fylld stor och ståtlig igen. inte utan hjälp. jag har blivit sågad förr och jag var beredd. men att få något man lagt ner energi på i nästan två månader söndersmulat i en handvändning var tungt och just nu har jag svårt att förstå hur jag ska hitta den där pumpen som kan fylla ballongen igen.

this is everything

image64

climbed up on the rainbow
just to see if i'd fall off
i'm a frosted lemon coward
and i don't know how
no, i don't know how to hold you
without shaking
no, i'm not aware of how
i could possibly love you
without aching

yes i give you everything
yes i give you anything
i gave you everything
gotta watch myself
i've gotta love myself
and take care
and so keep the light on before
ya hop into bed
'cos, baby, this is the last
honest love i'll ever give

i saved up all my sunshine
just to see you more clear
i'm a little short on solar
but i haven't given in
no i'm going to hold you anyway
and i'll do it without shaking
yes i'll love you always
and i'll do it without aching

yes i'd give you anything
yes i'd give you anything
i gave you everything
gotta watch myself
i've gotta love myself
and take care
and so keep the light on before
ya hop into bed
'cos, baby, this is the last
honest love i'll ever give

i give you everything
i give you anything
i gave you everything
gotta watch my self
i've gotta love myself
and take care
yeah

gave you
i gave you
i gave you everything
so i've gotta watch myself
and love myself
and take care

this is your last love
this is your last love
this is your last love
yeah, this is your last love
this is your last love
this is your last love
and so keep the light on before
ya hop into bed

'cos, baby, this is the last
honest love i'll ever give

känn dig lite happy

- är du glad nu?
- om glad är motsatsen till "på dåligt humör" så är jag iaf gladare nu. 

ja. det känns bättre idag. mitt humör har klättrat några pinnar på stegen och solen matchar mitt stigande humör. igår blev en kväll i självömkans tecken med flera koppar te i soffan framför tv:n (såg bla dirty dancing 2, får man verkligen häda en klassiker på det viset?). fick sms från usa där mamma firats på bästa sätt och min lillebror blivit ett skidläraress som gillas av alla, det fick tårarna att bubbla över och jag kände ända ut i tårna hur mycket jag vill att det ska bli 20 april nu så de kommer hem (ja, lillebror alltså, päronen kommer hem på fredag). det slog mig igår hur länge de har varit borta och hur konstigt det känns att på fem månader endast ha haft sporadisk telefonkontakt med världens bästa lillebror.
inatt har jag fått sova ut då mitt monster knappt har härjat alls. jag vaknade tio i sex av att solen tog sig in genom springorna på persiennerna och stack mig i ögonen. det var fint att vakna så och känna att jag kunde vända mig och somna om några timmar till. solen i ögonen first thing på morgonen kan inte tyda på annat än en bra dag.
i fredags var också en bra dag. jag orkar inte berätta allt, men höjdpunkten var årets grillpremiär i parken (och jocke-konsert och patritzia-firande). tänk, så bra man kan ha det när man har så fina vänner!

   

lördag utan weekendfeeling

det är lördag och jag har ägnat hela dagen till att grundligt rengöra min lägenhet från golv till tak. inte blev jag gladare för det. det har varit en skitdag från start och det känns som att jag har slösat bort en hel lördag på att tänka för mycket och tycka synd om mig själv. jag har förundrats över hur mycket som kan hända på en vecka och känt mig liten och ensam. det känns som att alla jag vill ska komma och hålla mig sällskap är alldeles för långt borta eller alldeles för upptagna. mamma och pappa är hos lillebror i stora landet i väst och jag skulle lätt ge min högra stortå för att få vara där. jag har nog aldrig saknat familjen som jag gör nu. cancerbeskedet gnager fortfarande i magen och jag gör dumt i att övertala mig själv om att tårar är ett tecken på svaghet. jag behöver något jag inte kan formulera, någon som jag inte kan nå, en känsla jag inte förstår mig på. men hur jag ska hitta det vet jag inte.

lova att du stannar kvar

cancer. finns det något ord som andas mer död. finns det något som hugger hårdare i magen än att höra någon man tycker mycket om har just det. cancer. cancer. cancer i magen. akuten. operation. umeå. sunderbyn i två dygn. beskedsväntan. väntan väntan väntan. och jag visste ingenting. förrän idag, nyss, då mamma ringde och tryckte fram tårarna bakom ögonlocken. bosse har funnits i mitt liv så länge jag kan minnas. hela mitt liv. sen innan jag föddes. alltid. han är den, utanför familjen, som varit närmast vid min sida genom hela min uppväxt. en extrapappa av rang. en busfarbror långt mycket bättre än alla andra. han är den enda som kan svara hälsa henne att än hoppar gubben mitt i cancerkaos, när han får veta att jag är orolig, ledsen, undrar. bara bosse. bara bosse. du får inte försvinna! du f å r inte försvinna! du får inte!

 

grävstenarna har lämnat mina axlar

grävet är inlämnat! 
enough said!
jag är happy happy HAPPY!

ikväll ska vi fira med äppelkaka hos sara.

en carola, tack

vi gjorde helt rätt i att göra vår blåa caroladrink sur och bitter igår. finns det nån måtta på divalaterna hos kärringen? förövrigt vann rätt låt och ola salo gjorde helt rätt i att inte fokusera på carola. tack jesus liksom.
STOLTs schlagerfest igår blev succe! så gott som alla sittplatser var upptagna när schlagern rullade igång på storbild och komponenterna till vår lyxiga christer lindarw-drink tog slut på bara en dryg timme. STOLT-bandet var grymma! och rockade verkligen skiten ur hela kåren. kvällens värdinnor stacy och inga chamade nog alla och dj schlagersaran gjorde ett bra jobb med winamp-listorna. jag märkte hur skrämmande lätt det är att göra av med pengar under glad timme baren och vi dansade oss svettiga på dansgolvet. även fast kvällen segade lite på slutet (och vi förundrades över alla parkonstalationer som plötsligt bildades) så var det riktigt riktigt roligt! idag är det ligga i sängen och se på skittv-dag och jag ska njuuuta av att det ännu är några timmar kvar tills allvaret börjar igen.

schlagerfest!

det har varit en galet intensiv vecka. jag har liksom inte hunnit varken tänka eller stanna upp. måndagen dök upp alldeles för fort och jag hann aldrig riktigt ta igen mig efter helgen som hade bestått av fler jobbade nattimmar än sovande. det var gräv gräv gräv som tog mer energi än det gav resultat. såg journalistettornas sändning, jobbade på premiären av terrier, skrev ut fler kolsyror och hade handledning med ulrika och vips var det torsdag och dagen innan tenta. tentan var betydligt jobbigare än jag hade kunnat drömma om och jag kände mig alldeles vimmelkantig efteråt. utan balans, utan tankeverksamhet och ett obekant skakande i hela kroppen. som väntat blev inget gjort på eftermiddagen trots att vi satt i skolan till typ tre innan vi begav oss till stan och belönade oss med fika på roasters. fredagkvällen var ytterst vit, chips, guacamole och smala sussie i fannys soffa var kvällens recept.
idag har det fixats och trixats på kåren, ätits max-mat, lyssnats på schlager-sound check och bråkats med en ansiktsmask som tydligen skulle vara avstressande. nu ska jag trycka några mackor (ooorkar inte laga vettig mat) och göra mig iordning innan jag återigen ska dra mig mot kåren. STOLT presenterar stolt schlagerfest ikväll! kom och dansa till dj schlagersaran, digga till STOLT-bandet och drick en carola eller lindarw i baren. det kommer bli så jävla bra och det är synd om alla de som inte har vett att gömma bitterheten, bara för en kväll.

jag trillade av en slump över nåt som gav mig gåshud och tårar i ögonen nån gång innan jul.

ha!

jag har tagit tillbaka makten över min blogg!

åttiotalsbartender

tänk att man kan bli bakis utan att dricka en enda droppe. det tar på att servera alkoholhaltiga drycker till åttiotalsklädda studenter en helkväll. speciellt iklädd leopardklänning och benvärmare. jag är trött och seg och har välsignats med en rejäl huvudvärk. om två timmar går bussen mot luleå och middag med mamma och pappa, sen väntar en till natts jobb, nu på gulröda firman, ett steg längre fram i de festande människornas näringskedja liksom.
men.. det var ruskigt kul igår ändå! (ni väntar med spänning på bilder va?!)

eighties coming back

idag har det känts som att det mesta gått emot oss.. när man tänker på sånt som borde göras. pnf:s vd-gubbe hade dålig koll på offentlighetsprincipen och acusticum-nina hade "dåliga" batterier.. men jag känner mig rätt nöjd och glad ändå. jag har precis dragit runt med dammsugaren i hela lägenheten, katthårsbefriat soffan, rensat undan kläder, diskat, gjort tsatsiki och förberett bulgur till kvällens middag. till det har jag nostalgipoppat liquido - narcotic ( l o v e l y ! ). ikväll väntar glamrock a la 80-tal på kåren. tyvärr ska jag slita bakom baren istället för att göra mitt bästa på andra sidan men det känns rätt okej ändå. vi ska gå all out, och jag ska vara skitläcker i leopardklänning, guns n' roses tröja och benvärmare, fanny kommer vara toksnygg i en kreation med ledordet rosa, sara lär utan tvekan ha kvällens snyggaste hår och patrik blir lätt kårens 80-tals kung. jag säger som så mina kära vänner, passa på att besöka kåren ikväll, det blir en upplevelse, det lovar jag!

dagens soundtrack: ruffus - eighties coming back