colourful success!

det spelar ingen roll att det ljudtrasslade. vi anordnade en GRYM fest.
stolt och regnbågstema var tydligen framgångsrecept.
jag är nöjd!

luletorsdag

vid tio tiden drog jag och fanny till luleå med bilen som var lånad för tisdagens roadtrip, alltså mammas bil skulle tillbaka hem till mamma. vi tänkte passa på att göra luleå en sväng när vi ändå var i krokarna och det gjorde vi minsann. en heldag i höstsolen och luleåbutikerna är likamed en bra dag. vi jublade över h&m's divided-avdelning (vaaarför letade den sig inte in i piteås nya galleria?), åt som brukligt lunch på mat&prat och drack kaffe hos mina kära arbetskompisar på donken. däremellan hängde vi med sabina som fixade så jag tog mitt förnuft till fånga och bokade killerqueen-tid i god tid (något som jag brukar vara rätt dålig på). jag såg till att bli två linnen och en mössa rikare. mycket bra. klockan tre var vi nöjda och skyndade tillbaka till piteå för att hinna till studio acusticum-tv-möte. passade på att lägga upp lite grejer på kolsyra och knallade sen hem. ikväll är det tjejkväll på stan men jag vet inte om jag ens ska försöka få med mig mina vapendragare. kanske släpar jag bara med fanny på promenad och spenderar resten av kvällen i soffan framför idol. vilket fall kommer nog den här dagen summeras som BRA!
imorgon är det rapport för nästan hela slanten med jocke och sen STOLT och regnbågsfest för resten av kronan. fattar ni hur bra vår fest kommer att bli eller? vavava?
nu ska jag nog avsluta och ägna mig åt seriösa saker som middag, annars kan detta sluta varsomhelst.

en sak bör tilläggas till förra inlägget, avd. roadtrip: prima skinka. jepp, jepp!

utan berlinbyxor

igår var brudgänget (jag, sara, fanny och kristian) på roadtrip norröver. vi cruisade igenom haparanda, gick på ikea där jag spenderade mindre pengar än jag någonsin spenderat på ikea, köpte tre par skor men betalade för två på skopunkten, åkte över gränsen för att äta pizza på trocadero som hade bytt namn och nu hette samma som en semesterort i grekland och kryssade mellan alla fina spritflaskor på alko. sen åkte vi hem till piteå igen. det var en alldeles utomordentlig dag, men vad annat kan det bli när man blandar de bästa av vänner med ikea, alko och finsk pizza?

idag vaknade jag med huvudvärk värre och mer envis än jag varit med om tidigare, det var tur att jocke hade en busy dag så vi inte kunde rapport:a idag. istället knallade jag ner till stan med fanny, patrik och pernilla där vi gick rundor i nya gallerian, letade färglada klädesplagg och fikade på wayne's. efter en stor latte var min huvudvärk helt återställd. sen knallade jag och fanny hem via ica där jag skulle hämta mitt efterlängtade caliroots-paket. gissa om jag blev ledsen när de uuunderbara byxorna inte riktigt ville låta mig andas?! nu är jag besviken och byxlös på fredag. vad ska jag nuuu ha för färglada byxor? stackars, stackars mig och dumma, dumma cheap monday (eller nåt.. nån måste jag ju få skylla på!). att jag dessutom kom hem till en brevlåda som inte heller idag innehöll winnerbäcks nya skiva gjorde mig ännu argare..
strax kommer fanny hit för att avnjuta idol till min nybakade banankaka (håll tummarna för att den är god) och varm minttu-choklad. sweet wednesday kan man säga, hej! 

dagens todo

när man är ledig, förlåt lektionsfri, en hel fredag håller det inte att bara dega (även om jag ska ägna en stor del till konsten att slöa) när man har en smittohärd till lägenhet. så, att göra idag:

- plocka bort all ren disk och diska all smutsig
- dammtorka där det är som nödvändigast
- dammsuga
- vattna blommorna
- putsa fönster
- rengöra spisen
- packa in matvaror i skafferiet
- skura i badrummet och sov/vardagsrummet
- vika in alla kläder från klädhögen på stolen i garderoben
- packa upp den rena tvätten från i tisdags
- packa upp min luleå-väska som stått i hallen i två veckor
- byta kattsand
- tvätta håret
- bli festpepp!

bara att sätta igång antar jag?!

det där med första intryck

det känns som att jag har haft ett regnmoln i huvudet de senaste dagarna. igår matchade det vädret, idag var det extra tungt och grått trots att solen lysten utanför fönstret. sömnen uppmättes inatt till cirkus fyra och tvätten jag tog tag i idag bestod av fem överfulla maskiner. jag har än inte fattat att ännu en termin har börjat och jag har stora bekymmer med att hitta det där som kallas motivation. fokus är inte mitt andranamn just nu och jag tror att jag måste komma bort lite för att inte säcka ihop totalt. det är inte ett bra tecken att sluta orka när terminen har pinnat på i två veckor. nattens få sömntimmar var ett resultat av förkyldsprängt huvud och igenstockad näsa. precis när jag inte har varken ork eller lust att vara förkyld. jag har druckit te och tuggat bafucin som en galning men dåsigheten och halsontet har inte velat ge efter alls.

ikväll har jag lyssnat på en tant som jobbat i bar hela sitt liv. hon poängterade vikten med rena arbetskläder och menade att vinöppnare och cigarrsnoppare tillhörde uniformen, eller hur det nu var. vi spenderade i alla fall dryga två timmar på kåren med att blanda drinkar som vi blandat förut, få genomgång vi fått förut och äta mackor och dricka kaffe. jag smakade på gammal ananasjuice och kom på att det kanske finns nåt i den där dryga bruden som jag kan lära mig att gilla, trots allt. det gör mig nästan lite irriterad.
kom hem lagomt till att se sista halvan av idol med en påse naturgodis i knäet och sen läste jag en blogg om en kvinna som glömt en massa viktigt och är mer naiv en mig trots att hon är dubbelt så gammal. kanske borde jag lära mig att inte ta in sådant som andra människor gör som gör mig arg men egentligen inte påverkar mig, men det är svårt.  

igår knallade radiotjänst omkring på ankars. vetskapen om detta spred sig snabbt som en löpeld över msn och jag tänkte att det är synd om de stackarna som blir tilldelade ankars om det nu är så att de tjänar på provision. jag låste dörren, släckte lampan och drog ner persiennerna, som ett led i att jag inte var beredd (läs: inte kan!) att ljuga. min dörr ringde de aldrig på, kanske hade de mött alldels för många stängda dörrar och gett upp.
imorgon är det kolsyra-möte och två timmar med seppo så nu borde jag sova, jag ska bara skiljas från en låt som den där dryga omedvetet fick mig att lyssna på och som nu rullat om och om igen i nästan en timme. god natt!

i wanna rock!

helgen har passerat alldeles för fort, det är redan söndag. dagen som ska gottgöra för ressten av veckan i form av att röja lägenhet, eliminera diskberg och dammsugning av mattor. vi får se hur det blir. kattmonstret väckte mig för en timme sen och trots den tidiga timmen säger mitt huvud att sömnen varit allt för lång. som bakfyllehuvudvärk dag två. hur den här dagen ska utvecklas och sluta i träning på kvällen känns just nu inte så lockande.

i fredags var det rock på temat. kåren blev återigen rockklubb för en kväll och i sann piteanda ammanade givetvis studenterna rocktemat med största allvar. jag gick för första gången till kåren i toktuperad man, pandasvarta ögon, snortajta jeans och nätbrynja. och lyssna nu mina vänner, jag trivdes! på nåt underligt sätt var jag bekväm i min wannabe rocker uppenbarelse. att det dessutom var en riktigt grym kväll (trots att alkoholintaget gjorde vissa delar av kvällen lite blurry) gjorde bara saken bättre. sen att jag verkade, av bilderna att döma (haha!), trivas var ju ett stort plus.
efter kvällens vätskeintag med procent följde igår världens bästa bakishäng i casa del fanny. åtta timmar lördag spenderades i fannys soffa med klassisk bakispizza, mängder av chips och bra film gånger två. helt rätt sätt att kurera sig efter en kårkväll.

      

jag sitter nu och youtube:ar sönder kents nya singel som redan letat sig ut på det där nätet. ingenting är kent på nytt sätt och trots att de första tonera gjorde mig redigt skeptisk vid första lyssningen så kan jag nu konstatera att de har gjort det igen. jag kommer fortfarande stå upp för mitt sura, griniga gubband hur många gånger det än hävdas att det bara handlar om mörk, svår och självdestruktiv självmordsmusik. de är still going strong i mitt trogna kenthjärta!

elfte september

utanför fönstret är gatorna regnvåta och jag kurar ihop mig i soffan under täcket och tycker att det är en evighet tills idol börjar och mina tår är kalla trots att jag har raggsockor och näsan är kall men jag vägrar stänga fönstret för jag älskar höstluften, jag älskar hur den luktar och hur den tar med sig fukt och frisk kyla. jag tänder doftljus från ikea och pallar upp ryggen med stora kuddar som jag köpt till fyndpris i luleå i somras och tänker att det vore mysigt om jag inte var ensam utan hade nån att vila huvudet mot eller bara sitta bredvid för det är bättre att vara två. ibland. men samtidigt är det skönt att vara själv, att tänka själv, att bestämma själv, att bara känna själv. men det är bättre att vara två. ibland.

idag krisövade vi med piteå kommunen och låtsades att det brann i stan, vi ringde ringde ringde, störde störde störde och låtsades att vi var alldeles riktiga journalister. men tydligen var vi för snälla för journalister ska skjuta på och pressa pressa pressa för så gör riktiga journalister. snart är vi riktiga journalister. jag känner skräckblandad förtjusning och vet inte alls vad jag vill. och jag har målat naglarna i silver och på fredag är det rockpub på kåren. jag längtar efter att se kända ansikten och dricka öl i värmen och skratten och smälta ihop i den där mysiga geggan som är en kårkväll i piteå.

idag är det den där dagen då man ska tänka på de där planen som åkte rakt in i de där skyskraporna och man ska komma ihåg exakt vad man gjorde då, den dagen och det gör jag. och man ska tänka på anna lind som dog samma datum där på klädaffären på nk samtidigt som jag levde extra mamma-liv i brisol och tyckte att det var skönt att inte vara hemma i kaoset som rådde då i landet som heter sverige. men jag tänker på annat, nästan inte alls på de där planen som åkte rakt in i de där skyskrapirna eller anna lind som dog där på klädaffären på nk. kanske borde jag tänka på det. idag, när det är elfte september.
jag kom idag på hur mycket jag älskar amy winehouse's dialekt och jag tänkte på hur mycket jag längtar till london och hur mycket jag skulle kunna ge för att få komma bort. en stund. komma till något annat, något nytt galet spännande inspirerande vackert ovant ovanligt. men sen kom jag på att jag har mycket kvar här. innan det är dags.

måndag, och allt att önska

det har börjat igen. sallys tourettessyndrom. blomjorden yr all världens väg och de stackars gröna tingen i krukorna lever återigen farligt. även mina fransgardiner får ilskna påhopp allt oftare. men samtidigt är hon keligare än någonsin. hon är periodare. eller schizofren, välj själv. men hon är min (eller min sambo/inneboende, eller hur det nu var?) och jag älskar henne. trots allt.
dagen lär inte platsa på nån best of-lista, det har varit manic monday hela dagen och jag har inte fått ro i kroppen alls. mordern jävla journalistik med e-papper och rapporttristess blev huvudvärk och knäont. cykeltur till opepp träning och inga krafter kvar. dagens höjdpunkt spenderades med melting marshmellaow moment från lush följt av jordgubbssmoothie under täcket i soffan.
imorgon ska jag studiebesöka nsd:s webbredaktion och träna krisövning med piteås kommungubbar. sen ska jag kanske skriva om allt det där jag grunnar, funderar, lurar och stör mig på. men bara kanske.

weekendcrush

min bloggfrånvaro handlar bara om lathet och jag skäms över att jag inte ens orkar knappa ner meningslösa rader som bara når några få i min närmaste omgivning. hur som haver, nu är bloggfingrarna igång, kryss i taket.

helgen har spenderats i luleå. hos far, mor, bror och det nya huset. det nya huset inhyser äntligen familjen men är, förutom bo-funktionen, ett totalt kaos. jag och mor har ägnat stor del av helgen till att hitta en väg ut ur kaoset och trots att vi kom en bit på vägen är det oändligt långt kvar. mitt i all röra av flyttkartonger och omonterade möbler har jag hittat mig ett roande moment. jag har vinkat till bilar. till saken hör att mina päron har flyttat in på ett alldeles nytt område i luleå, där alla hus har byggts från noll och den ena byggideen är mer orginell än den andra. detta har gett hela luleås befolkning ett nytt söndagsnöje (som även kan utföras på alla veckans övriga dagar). nöjet består i att köra snigelfart runt de nya kvarteren och spana in de nybyggda husen, samtidigt som man låtsas se diskret och ointresserad ut. kanske tror dessa söndagsåkare att de är ensamma, men när man börjar räkna bilar blir det skrattretande. (åtta bilar på femton minuter när jag diskade efter middagen) mitt mission i helgen har varit att heja åt alla bilar, ni vet sådär som busschaufförerna vinkar när de möter en annan buss med sin buss. under gårdagen och idag har jag vinkat till ett trettiotal bilar, ingen har vinkat tillbaka.

förutom att vinka till bilar och packa upp kartonger har jag varit på världens bästa grillmiddag där jag skrattade så jag fick ont i käkarna, skakat rumpa på make out trots att jag inte hade lust att gå ut, badat bastu och ätit en fin söndagsmiddag med världens finaste familj. vilken toppenhelg!