Day 02 – Your first love

första gången jag blev kär var jag sex år. i alla fall vad jag kallade kärlek at the time. det var den sötaste pojken på lekis, emil hette han och hans favorittröja var lila och röd med katten jansson. jag minns att jag tyckte att hans ögon var fina för att de var så blåa. han retades jämt genom att säga 'hej bamse' på bamsen som fanns avbildad på min ryggsäck. jag minns att jag låtsades blir arg på det, men gillade det i smyg. hela året på lekis var han min favorit, sen började jag ettan och han gick lekis ett år till. och så var den kärleken över. han gick ett år under mig hela vägen upp till högstadiet. vi hängde aldrig som på lekis, men jag tänkte alltid på hur jag varit 'kääääär i emil' när jag mötte honom i korridorerna.

Day 01 – Introduce yourself

haha. så bra gick det med den biten. julstädning, skansen med julmys och femtontimmars jobb kom emellan, men here goes.

anna-karin blom. lystrar mest till bara anna, eller a-k kort och gott. har hunnit bli hela tjugosex år trots att jag mer känner mig som tjugotvå. lider av lätt åldersångest. kommer från luleå och där har jag kvar fina familjen. bor i en egen etta i söderort. är rastlös och har rätt taskigt tålamod. men kan också vara rätt lat. oftast öppen och glad. envis. är både slarvig och lider av manisk städpanik. tycker om inredning och att dansa. skulle vilja sjunga mer. lyssnar helst på lars winnerbäck, tegan&sara och just nu väldigt mycket oskar linnros och daniel adams-ray. har en fantastisk flickvän. jobbar på café på centralen men har en journalistexamen i ryggsäcken. tycker om spontanitet och blir ibland rädd för att tiden passerar så fort. försöker leva i nuet men tänker ibland alldeles för mycket framåt, önskar ibland att jag kunde stoppa tiden. och just nu, längtar jag till julen.

en hel månad

för två år sedan var jag grym på att blogga. kanske inte innehåll- eller kvalitetsmässigt. men jag lyckades producera inlägg så gott som dagligen. senaste året har jag varit kass och varje försök har bara slutat med längre uppehåll. men nu ska det gå bättre. är min plan. tänkte sno en idé som sara är mitt uppe i för lite hjälp.
trettio dagar, trettio färdiga ämnen. färdig lagom till julafton. håll tummarna.

Day 01 – Introduce yourself
Day 02 – Your first love
Day 03 – Your parents
Day 04 – What you ate today
Day 05 – Your definition of love
Day 06 – Your day
Day 07 – Your best friend
Day 08 – A moment
Day 09 – Your beliefs
Day 10 – What you wore today
Day 11 – Your siblings
Day 12 – What’s in your bag
Day 13 – This week
Day 14 – What you wore today
Day 15 – Your dreams
Day 16 – Your first kiss
Day 17 – Your favorite memory
Day 18 – Your favorite birthday
Day 19 – Something you regret
Day 20 – This month
Day 21 – Another moment
Day 22 – Something that upsets you
Day 23 – Something that makes you feel better
Day 24 – Something that makes you cry
Day 25 – A first
Day 26 – Your fears
Day 27 – Your favorite place
Day 28 – Something that you miss
Day 29 – Your aspirations
Day 30 – One last moment

min hantverkar-flickvän

min flickvän har precis avslutat en hantverksutbildning. hon har pluggat till plattsättare men de senaste månaderna har hon varit på praktik hos en tjej som gör, tja, lite allt möjligt. när jag kom hem från jobbet idag hade hon slutfört en hylla som ska hänga ovanför min tv. en hylla som vi spånat fram idéer till tillsammans. dessutom har hon mätt upp och tejpat för min nya fondvägg i köket. och imorgon ska hon måla. jag blir liksom stolt. för jag skulle aldrig ta mig för, eller ens tro att jag skulle kunna göra sånt själv.
och varje ny egen minirenovering känns hemmet mera mitt.


norrlandet i mitt hjärta

senaste veckan har min norrlandslängtan varit utan gränser. novembervintern i stockholm suger, det är jag den första att skriva på om. det är regn och rått och slask och bitande kyla. i norrland är vinter lika med snö och torr frisk kyla. bättre grejer. här kan man lika gärna dra täcket över huvudet och vakna nån gång i slutet av mars. och inte blir det bättre av att halv åtta har pite-vecka och den hemtrevligaste dialekten av de alla. tur att det bara är en månad tills jag är där uppe. bland snödrivor och förfrusna näshår.