framme tillslut

vi är äntligen på plats. resan blev betydligt längre och betydligt mycket jobbigare än vad vi hade ställt oss in på. vi trodde att vår ansträngning skulle vara över efter att vi spenderat natten till torsdag på arlanda. men se icke. vårt plan till frankfurt skulle gå 09.10 på torsdagmorgon. ungefär klockan åtta, då vi satt redo och klara vid gaten fick vi höra att vårt plan var försenat på grund av dåligt väder i frankfurt. vi fick ingen ny tid utan fick bara veta att mer information väntade om en dryg timme. självklart började vi direkt spekulera i huruvida vi skulle missa vårt plan vidare från frankfurt till denver. ungefär tio minuter senare blev vi efterlysta i högtalarsystemet. jajomen, visst skulle vi TROLIGTVIS missa denverplanet. valet var att antingen chansa att åka till frankfurt för att kaaanske hinna med vårt plan men att riskera att bli kvar i frankfurt ett dygn, eller att åka via köpenhamn och chicago och vara framme i denver en timme innan midnatt. vi hakade på play it safe-förslaget men såg inte direkt fram emot två mellanlandningar och x antal extra timmar på diverse flygplatser. tio flygplatstimmar och tio flygplanstimmar senare var vi äntligen framme. i denver. nu väntade sökandet efter vår hyrbil och sen sjutton mil på okända vägar för att ta oss till vail. trodde vi. när vi kom fram till biluthyrningsfirman fick vi en rejäl kalldusch. vi fick inte ut vår bil! mitt kort hade inte nog hög kreditgräns (tydligen vill de kunna dra eventuella kostnader för eventuella olyckor/smitningar osv direkt från mitt kort). jag som inte ens vet om jag har kredit på mitt kort! budget-tanten tittade förvånat och misstroget på mig när jag sa att "nej, jag har inget annat kort". välkommen till landet där alla har fem kreditkort var liksom.. det var heller inte möjligt att betala med någon annans kort eftersom "körkortet och kreditkortet tvunget skulle tillhöra samma person". chockade men inte direkt förvånade (allt hade ju krånglat hittills!) över att inte få ut nån bil ringde vi henrik och maria och förklarade läget. två och en halv timme senare körde två trötta fram till flygplatsen och plockade upp två trötta.
ytterligare tre timmar senare var vi framme i beaver creek och henrik och marias lägenhet. klockan var nu efter fem på morgonen och vi var framme cirkus tolv timmar senare än vi skulle varit om inte vädret i skit-frankfurt hade varit dåligt. det blev inte mycket till socialisering eller husesyn utan dejten med kudden kom rätt snabbt. två timmar senare steg maria och henrik upp för att åka till jobbet, jag och robert sov till tolv. med tanke på att vi hade varit på resande fot i över fyrtio timmar var det mer än välbehövt. eftermiddagen spenderades i vail village för sightseeing och underbar glass på det omtalade marble slab (glass blandas med bär/kex/godis/nötter eller var man än önskar på en kall marmorplatta och underbara smaker bildas, haha). det blev en utdragen middagsprocess (som blev väldigt god) och en otroligt tidig kväll. men det behövde vi alla fyra. idag jobbar maria till tolv (klockan är nu kvart i nio på morgonen), då tar jag och robert jettan och plockar upp henne för att bege oss till silverthorne där det ska outlet-shoppas. 
annars är det fint att vara här, huvudet säger ifrån på grund av höjden men det ska man tydligen vänja sig vid. imorgon blir det backen för första gången, spännande. över och ut!


Kommentarer
Postat av: kristin

du skulle tagit med mig, jag har tre kreditkort, tydligen med kredit på alla...sen att jag inte har körtkort, det är ju en heeeelt annan sak.

Postat av: Niclasruna

I found this site very useful while surfing Google.Interesting page containing serveral helpful information and nice pictures. Greetings

2009-10-08 @ 09:29:11
URL: http://niclasruna.3steps.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback